x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Initiativa PC - Semnaturi contra averilor ilegale

Initiativa PC - Semnaturi contra averilor ilegale

de Aniela Nine    |    20 Iun 2005   •   00:00
Initiativa PC - Semnaturi contra averilor ilegale

Partidul Conservator va incepe o campanie nationala de strangere de semnaturi pentru o lege privind confiscarea averilor ce nu pot fi justificate.

Reprezentantii conservatorilor din administratia locala, intruniti sambata la Palatul Parlamentului, si-au ales o noua conducere pentru Liga Nationala a Primarilor si a Alesilor locali. Presedintele Ligii a fost ales liderul filialei galatene a partidului, Eugen Durbaca, care a promis ca va lupta pentru descentralizarea administratiei locale, astfel incat fiecare comunitate sa-si poata finanta proiectele de dezvoltare. De altfel, unul din punctele importante ale reuniunii a vizat dezbaterea modului in care Executivul se implica in sustinerea programelor de dezvoltare locala. Ministrii conservatori, George Copos si Codrut Seres, au atras atentia celor prezenti ca e nevoie de o mai mare implicare a comunitatii locale pentru a beneficia de fonduri europene. Pe de alta parte, presedintele conservatorilor, Dan Voiculescu, i-a avertizat pe alesii locali ca, indiferent de proiectele pe care le au, nu trebuie sa uite de interesul cetateanului.

CAMPANIE. Liderii conservatori au stabilit si inceperea unei campanii nationale de strangere de semnaturi pentru sustinerea proiectului legislativ privind confiscarea averilor care nu pot fi justificate, proiect care este semnat de conservatori. "Vom incepe o campanie nationala prin care dorim ca un milion de romani sa semneze in sprijinul proiectului nostru de lege privind confiscarea averilor ce nu pot fi justificate legal. In Romania, s-a furat enorm. Aceste averi trebuie sa se intoarca de unde au fost furate", a aratat presedintele partidului, Dan Voiculescu. Initiativa a fost deja inregistrata la Parlament, urmand ca ea sa fie sustinuta si de listele cu cel putin un milion de semnaturi pe care reprezentantii conservatorilor vor sa le stranga. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic