x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Învăţământ obligatoriu de la vârsta de 3 ani. Planurile ministrului Educaţiei începând cu 2018

Învăţământ obligatoriu de la vârsta de 3 ani. Planurile ministrului Educaţiei începând cu 2018

de Agerpres    |    21 Aug 2014   •   17:32
Învăţământ obligatoriu de la vârsta de 3 ani. Planurile ministrului Educaţiei începând cu 2018

Învăţământul obligatoriu de la vârsta de 3 aniar putea fi implementat în România din anul şcolar 2018-2019, a estimat joi, la Suceava, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

"Învăţământul obligatoriu de la 3 ani nu se va întâmpla anul ăsta, nu se va întâmpla în doi ani, dar, progresiv, în maxim 4-5 ani, trebuie să ajungem acolo", a afirmat Pricopie.

Ministrul Educaţiei Naţionale, prezent la Suceava la deschiderea Congresului Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România (AGIRo), a prezentat avantajele unei astfel de iniţiative, subliniind diferenţele majore dintre dezvoltarea fizică şi intelectuală a unui copil care a frecventat grădiniţa şi nivelul de dezvoltare al unuia care nu a frecventat învăţământul preşcolar.

"Nu exclud ca următoarea modificare a Legii Educaţiei Naţionale, fie prin Parlament, fie printr-o ordonanţă de urgenţă, să aducă deja o noutate referitoare la acest aspect, respectiv obligativitatea grupei mari la grădiniţă, de la 5 ani, din 2015, şi, estimez că din anul şcolar 2018-2019, învăţământul va fi obligatoriu de la vârsta de 3 ani", a spus Remus Pricopie.

×