x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Cristoiu: Ludovic Orban speră (...) că va guverna numai prin asumarea răspunderii

Ion Cristoiu: Ludovic Orban speră (...) că va guverna numai prin asumarea răspunderii

16 Dec 2019   •   16:08
Ion Cristoiu: Ludovic Orban speră (...) că va guverna numai prin asumarea răspunderii
Sursa foto: Captura Antena 3

Liberalii au luat decizia de a adopta bugetul pentru anul viitor prin angajarea răspunderii în fața Parlamentului, au declarat surse politice pentru Antena 3.

Ion Cristoiu - "Și eu știu din aceleași surse că Guvernul își va asuma pe 23 decembrie răspunderea pentru Legea bugetului. E o premieră, chiar și în istoria democrațiilor din Caraibe, din America Latină, și deja PSD a dat asigurări publice că nu va depune moțiune de cenzură, ci că se va plânge la CCR. 

Jocul din spate l-a destăinuit Dan Barna, în cadrul unei emisiuni, când întrebat ce înseamnă depunerea unei moțiuni de cenzură, ne-a spus că înseamnă căderea Guvernului Orban pentru declanșarea mecanismului de anticipate. 

Nu știu dacă există o înțelegere între Ciolacu și Ludovic Orban, dar PSD face orice ca să nu depună moțiune de cenzură, știind că moțiunea ar trece și am avea anticipate. Avem de-a face cu un joc tipic românesc, în sensul că cei de la PNL știu că PSD nu depune moțiune de cenzură și atunci, cred că spre disperarea lui Klaus Iohannis, nimeni nu vrea să depună moțiune de cenzură. Domnul Ludovic Orban speră că va rămâne până în 2020, în decembrie, și că va guverna numai prin asumarea răspunderii. După părerea mea, începând de la 1 ianuarie, Guvernul poate să plece în vacanță pentru că asumarea răspunderii înseamnă punerea între paranteze a Guvernului. Niciunei formațiuni, cu excepția PNL, poate și a PSD, nu-i convine această formulă deoarece înseamnă că cei care au partide parlamentare nu mai au nicio putere". 

×
Subiecte în articol: ion cristoiu Ludovic Orban