x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Cristoiu: Reacţia furibundă a Sistemului la transparentizarea Pandemiei

Ion Cristoiu: Reacţia furibundă a Sistemului la transparentizarea Pandemiei

10 Mar 2021   •   09:10
Ion Cristoiu: Reacţia furibundă a Sistemului la transparentizarea Pandemiei
Sursa foto: Captura Antena 3

Ion Cristoiu afirmă că scandalul creat de decizia ministrului Sănătăţii privind publicarea tuturor datelor legate de testarea pe judeţe şi incidenţa în fiecare localitate, o măsură de altfel normală, arată că secretomania GCS îşi are temeiul în folosirea Pandemiei pentru a conduce țara din umbră.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Scandalul numit deja al datelor privind Pandemia şi vaccinarea, în care s-au confruntat nevoia de transparenţă şi nevoia de secretomanie, a atras atenţia asupra unei aberaţii a ultimilor ani.

Într-un comentariu din Evenimentul zilei (un cîştig pentru ziar prezenţa lui Sorin Roşca Stănescu în calitate de analist politic) Sorin Roşca Stănescu semnalează această aberaţie a momentului istoric actual. E vorba – scrie Sorin Roşca Stănescu, întreprinzând şi o radiografie a cazului – de secretomania imposibilă, incredibilă, halucinantă care învăluie o instituţie a României de azi – Grupul de Comunicare Strategică. Acest grup este responsabil de manipulările din Pandemie, de toate deciziile care au restricţionat în chip abuziv libertăţile individuale, de panica la nivel de teroare creată în timpul stării de urgenţă.

Suntem în România anului 2021, o ţară membră a Uniunii Europene, membră a NATO, presupus democratică după 30 de ani de orbecăire prin hăţişul tranziţiei. O ţară democratică presupune, mai mult, cere în chip definitoriu, transparenţa tuturor instituţiilor din cadrul statului, inclusiv a Serviciilor Secrete. Acestea diferă de Serviciile Secrete poreclite ca fiind de poliţie politică din dictaturi tocmai prin transparenţă. Fireşte o transparenţă care nu are cum să meargă pînă la capăt. Există zone în care Serviciul Secret al unui regim democratic îşi păstrează pentru sine informaţiile, dar în mare parte activitatea serviciilor secrete în democraţie e supusă regimului transparenţei.

Grupul de Comunicare Strategică este cea mai secretă, dacă se poate spune aşa, instituţie din România şi chiar şi din Uniunea Europeană. Secretă ca structură, secretă ca decizii, secretă ca proceduri, secretă mai ales în materie de componenţă. Ca orice instituţie secretă de o – repet – secretomanie incredibilă într-un regim democratic, acest Grup de Comunicare Strategică a dat naştere la zvonuri, la fake-news-uri, la bănuieli, la suspiciuni. Oricum, nici Serviciul Român de Informaţii şi nici Serviciul de Informaţii Externe nu sunt atît de secrete în ceea ce priveşte, să spunem, componenţa. Ştim de exemplu componenţa şi chiar CV-urile celor care conduc Serviciul Român de Informaţii şi a celor care conduc Serviciul de Informaţii Externe.

Aşa cum arată Sorin Roşca Stănescu, nici măcar partenerii de guvernare ai PNL, deci membrii ai coaliţiei majoritare, demnitari în Guvernul Florin Cîţu n-au putut afla, oricît s-au străduit din punct de vedere oficial, componenţa acestui grup de persoane şi cu ce se ocupă, care sunt procedurile cărora li se supun. A eşuat Vlad Voiculescu, a eşuat Dragoş Cătălin Teniţă, vicepreşedintele grupului de deputaţi USR. Acesta a făcut o interpelare în parlament în legătură cu Grupul de Comunicare Strategică şi n-a primit nici un răspuns.

Sorin Roşca Stănescu avansează o ipoteză – care trebuie luată în seamă. Şi anume că în spatele acestui grup se ascund oameni din Serviciile Secrete ale României, din instituţiile de forţă, care prin intermediul Grupului au condus şi au şi conduc practic ţara în Pandemie. Deşi Sorin Roşca Stănescu n-o spune, eu cred că e vorba de o înlocuire a Binomului SRI-DNA cu Grupul de Comunicare Strategică, aşa cum Lupta împotriva corupţiei a fost înlocuită cu Lupta împotriva pandemiei.

Aşadar, prin intermediul Grupului, Sistemul instituţiilor de forţă a condus şi conduce România. Datele pe judeţe ale infectărilor, ale internărilor de Covid 19, ale celor de la ATI, ale morţilor, date publicităţii ar fi făcut imposibilă manipularea ţării prin intermediul Grupului. Grupul de Comunicare Strategică oferă cetăţenilor doar datele la nivel naţional. Orice altă informaţie este refuzată. Şi dacă orice dată la nivel judeţean sau ţinînd de procesul alcătuirii Comunicatelor nu sînt la dispoziţia presei, a ONG-urilor, a opiniei publice, în general, datele reale pot fi falsificate de Grup în aşa fel încît, alături de manipularea făcută de cioclii Apocaliptici în frunte cu Raed Arafat, să poată fi justificată orice încălcare a drepturilor omului.

Mai ales în ultima vreme, după ce s-a decis stabilirea pe judeţe a restricţiilor în funcţie de numărul de infectări, refuzul de a oferi date defalcate pe judeţe a transformat Pandemia într-un mijloc de distribuire de favoruri politice de la Centru. Numărul de infectări determină restricţiile. Numărul de infectări depinde însă de numărul de teste. Cum datele pe judeţe sînt refuzate, opinia publică nu ştie de ce un judeţ beneficiază de libertatea dată de culoarea verde şi un altul de restricţiile date de culoarea roşie. Numai că numărul mic de infectări depinde de numărul de teste. Aşa s-a făcut că în secret judeţele cu baroni locali puternici şi-au permis să nu facă teste şi astfel să cîştige capital politic, în timp ce alte judeţe, obligate să facă teste, au generat pierderi de capital politic.

Secretomania Grupului de comunicare strategică îşi are temeiul în folosirea Pandemiei pentru a conduce ţara din umbră.

Aşa se explică proporţiile enorme luate de un fapt în aparenţă minor.

Pe 4 martie 2021, Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu publică toate datele legate de testarea Covid pe judeţe şi incidenţa în fiecare localitate.

O măsură firească, banală, aş zice, într-o democraţie definită prin transparenţă. Această Măsură stîrneşte un scandal de proporţii. Premierul României cere pe 8 martie 2021 Corpului de Control să verifice dacă Ministerul Sănătăţii a respectat procedurile privind datele Covid.

Repet, Vlad Voiculescu n-a făcut altceva decît să aplice la Pandemie legile transparenţei.

În loc să-l felicite, premierul îi trimite pe cap Corpul de Control. Informaţii ulterioare arată că Florin Cîţu a făcut prostia asta la presiunea Instituţiilor de forţă. Acestea au invocat, în stil de Švejk, păstrarea secretului militar.

În realitate, ele au reacţionat furibund pentru că secretomania a fost instrumentul cu care au condus ţara în Pandemie”.

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: ion cristoiu vlad voiculescu