x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu a fost operat

Ion Iliescu a fost operat

16 Mai 2005   •   00:00

Senatorul Ion Iliescu a fost supus ieri unei interventii de dilatare a arterelor coronariene, la Spitalul de Urgenta Floreasca.



  • de ANDRADA FLORIA, LAVINIA DIMANCEA

  • O echipa de medici, condusa de dr. Serban Balanescu, a efectuat o coronaroangiografie, prin care s-a vizualizat stramtorarea arterelor coronare in cinci locuri. A urmat operatia de dilatare a vaselor cu ajutorul unor stenturi ce inlatura posibilitatea unui infarct. Potrivit directorului Spitalului Elias, Sorin Oprescu, ingustarea arterelor coronariene a fost determinata de cardiopatia ischemica cronica de care sufera de mai mult timp fostul sef al statului si de puseele de tensiune, cele mai recente suferite pe fondul stresului din ultima perioada. Interventia a durat in jur de doua ore. Dr. Sorin Oprescu a afirmat ca nu s-au petrecut incidente interoperatorii sau postoperatorii si ca starea senatorului este buna.

    EVOLUTIE. La 24 de ore de la operatie, Ion Iliescu va fi dus la Spitalul Elias pentru investigatii biologice menite sa monitorizeze starea pacientului. Oprescu a spus ca in cazul in care lucrurile vor evolua bine, Iliescu ar putea parasi spitalul cel mai probabil in patru-cinci zile. Ion Iliescu fusese internat de urgenta duminica, in urma unor pusee hipertensive, suferite pe fondul unei cardiopatii ischemice cunoscute.

    DORINTA. Liderii PSD nu l-au vizitat pe Ion Iliescu la spital. "Dorinta expresa a domnului Iliescu a fost sa nu fie vizitat la spital", a explicat ieri presedintele PSD, Mircea Geoana. In numele sau si al colegilor de partid, el i-a urat sanatate lui Iliescu si a facut apel sa nu se "hipermediatizeze" si politizeze acest subiect, care, in opinia sa, trebuie "tratat cu discretie". Seful PSD a adaugat ca este important ca "lucrurile nu sunt serioase" si si-a exprimat speranta ca aceste "mici simptome" vor fi depasite de Ion Iliescu. Intrebat daca actuala conducere se simte vinovata pentru ceea ce i s-a intamplat fostului sef al statului, Geoana a raspuns negativ, fara a mai face alte comentarii.

    ×
    Subiecte în articol: politic iliescu ion