x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu: E o lecţie pentru PNL, este vina lui Crin

Ion Iliescu: E o lecţie pentru PNL, este vina lui Crin

25 Mai 2014   •   22:23
Ion Iliescu: E o lecţie pentru PNL, este vina lui Crin

Fiind prezent la publicarea primelor rezultate ale sondajelor efectuate la ieşirea de la urne la sediul PSD, alături de Victor Ponta şi Liviu Dragnea, Ion Iliescu a caracterizat rezultate alegerilor europarlamentare drept un eşec pentru liberali, în special pentru preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Ion Iliescu a comentat rezultatele într-un dialog cu Liviu Dragnea.
'Este aprecierea a doi ani de guvernare, organizare şi campanie bună. (...) PNL a greşit când a rupt USL', a spus Liviu Dragnea.

'E o lecţie pentru PNL, este vina lui Crin', a replicat Ion Iliescu. (...) A dat cu piciorul, a făcut partidului un deserviciu', a adăugat Iliescu, în timp ce Crin Antonescu susţinea o declaraţie de presă preluată în direct de televiziuni.

'Dacă eram în USL, aveam peste 60%. (...) Majorităţile cu PNL funcţionează, oamenii se înţeleg bine în teritoriu, marea majoritate îşi doreşte ca USL să se refacă şi uite care a fost părerea românilor faţă de gestul lor. E o dezamăgire pentru mine. Am făcut campania împreună, îmi pare rău că s-a rupt USL', i-a spus Liviu Dragnea fostului preşedinte al PSD, care şi-a exprimat regretul faţă de construcţia cu greutate a unui mare proiect politic care a dispărut.

'Cei mai mulţi oameni doresc refacerea USL', a continuat Dragnea. 'Cu condiţia să-şi dea demisia', a completat Ion Iliescu.

'Tu personal l-ai luat în Teleorman cu tine (n.r. - pe Crin Antonescu). Rezultate dezastruoase pentru Băsescu şi pentru Antonescu', a arătat Ion Iliescu.

Întrebat de presă dacă ar trebui ca preşedintele PNL să demisioneze din funcţie, Ion Iliescu a răspuns: 'E angajamentul lui solemn, rezultatele îl obligă, a pierdut şi în faţa partidului', a argumentat liderul social-democrat, arătând că 'este posibilă' refacerea USL.



×