x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu, in orasul sau natal

Ion Iliescu, in orasul sau natal

17 Noi 2004   •   00:00

VIZITA - A mers la Oltenita pentru a rezolva problema caldurii

Presedintele Ion Iliescu a vizitat ieri, pentru a doua oara in acest an, Oltenita. Dupa cum a marturisit, s-a dus in orasul natal pentru a rezolva problema incalzirii, intrucat conturile autoritatilor locale fusesera blocate.
MONICA IORDACHE

FONDURI BLOCATE. Ion Iliescu a primit, SOS de la primar ca oltenitenii nu au caldura

In drum spre Lehliu, unde a inaugurat un nou tronson al Autostrazii Soarelui, seful statului s-a oprit si la Oltenita. El a spus ca a venit in orasul sau natal "la chemarea SOS a primarului", care cerea ajutor pentru rezolvarea problemei incalzirii locuintelor in perioada iernii, intrucat, din cauza datoriilor mari ale municipalitatii, fondurile pentru achizitionarea de combustibil fusesera blocate. "Am venit la solicitarea primarului in legatura cu problema incalzirii pentru iarna si cu datoriile pe care le are gospodaria comunala. Am intervenit la Ministerul Finantelor sa se deblocheze conturile pentru incalzirea orasului", si-a justificat Iliescu prezenta, pentru a doua oara in acest an, in Oltenita. La intalnirea cu autoritatile locale, seful statului a promis ca de anul viitor se va ocupa mai mult de rezolvarea problemelor orasului, intrucat activitatea sa va fi ceva "mai degajata". Reprezentantii locali au anuntat insa, in fata sefului statului, ca pe 29 octombrie conturile au fost deblocate, acordandu-se peste 12 miliarde de lei, folositi pentru alimentarea cu combustibil lichid usor necesar incalzirii. Directorul general al Distrigaz Sud Bucuresti a prezentat proiectul de realizare a unei conducte de transport a gazelor naturale de la Afumati la Oltenita, astfel incat acesta sa fie finalizat pana la sfarsitul lunii noiembrie a anului urmator. El a precizat ca, o data cu racordarea orasului Oltenita la reteaua de distributie a gazelor, vor fi Tracordate si o serie de comune aflate pe traseul conductei.

PORT. Pe de alta parte, reprezentantul santierului naval din Oltenita s-a plans ca BCR refuza sa mai acorde finantari pentru constructia de noi nave. Potrivit reprezentantului BCR din Oltenita, aceasta situatie ar putea fi cauzata de faptul ca santierul a folosit la finalizarea unor nave aflate deja in constructie fondurile din credite acordate de BCR pentru construirea de noi nave. Iliescu a apreciat ca fiecare banca isi stabileste politica de creditare, dar ca ar trebui facuta o analiza la care sa participe reprezentantii santierului, ai bancii si ai SIF.

AUTOSTRADA
Dupa ce a rezolvat problema incalzirii in Oltenita, Ion Iliescu a participat si la inaugurarea tronsonului Lehliu-Drajna al Autostrazii Soarelui, alaturi de premierul Adrian Nastase, ambasadorul Frantei la Bucuresti si ministrul Transporturilor, Miron Mitrea. Seful statului a vizitat ieri si orasul Calarasi, unde s-a intalnit cu autoritatile locale. El a fost permanent insotit de ministrul delegat pentru relatia cu partenerii sociali Marian Sarbu si senatorul PSD Doru Ioan Taracila, candidat pe listele Uniunii Nationale PSD + PUR Calarasi.

"EU NU SUNT ELVETIA"
Presedintele Ion Iliescu a sustinut ca "il lasa rece" criticile "lipsite de temei" care i-au fost aduse in legatura cu implicarea sa in campania electorala, inclusiv alaturi de Adrian Nastase si Mircea Geoana. "Ce incalc, care neutralitate? Draga, eu nu sunt Elvetia, sunt presedintele Romaniei", i-a replicat Iliescu unui jurnalist. "Avem o Constitutie, sunt presedintele tarii, e firesc sa am de-a face, sa ma intalnesc cu prim-ministrul sau cu ministrul de Externe", a cotinuat el. Referitor la criticile aduse implicarii sale in campanie, el a spus: "Deci, ma lasa rece asemenea observatii care nu au nici un temei".
×
Subiecte în articol: politic iliescu oltenita ion