x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stroe, despre demisia lui Hellvig: Este un gest de absolută normalitate

Stroe, despre demisia lui Hellvig: Este un gest de absolută normalitate

de Redacția Jurnalul    |    04 Iul 2023   •   15:15
Stroe, despre demisia lui Hellvig: Este un gest de absolută normalitate
Sursa foto: Hepta

Demisia șefului SRI, Eduard Hellvig, este „un gest de absolută normalitate”, spune purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe. El afirmă că îi este „extrem de dificil să facă aprecieri despre viitorul politic profesional sau instituțional al lui Hellvig”.

Gestul domnului Hellvig este un gest de absolută normalitate, este un gest de onoare, un gest care aduce chiar dacă ciudat pentru mulți, am văzut reacțiile în societatea românească, aduce o normalitate care din păcate în România a devenit excepție. Mie mi-ar fi drag și cred că tuturor ne-ar fi drag să trăim într-o societate în care astfel de gesturi de responsabilitate, de onoare, să devină o practică curentă. De altfel, știți foarte bine, este un gest de retrage voluntară, conform propriei voințe, din această funcție publică extrem de puternică, la finalul unui mandat în care și-a îndeplinit toate obiectivele angajate la începutul său, după o perioadă de timp destul de lungă. De asta spun că este un mandat reușit, este un gest absolut normal, din punctul meu de vedere există așa, un scenariu, foarte multe întrepretări, scenarii care s-au țesut pe seama acestui gest. Haideți să îl privim ca pe un gest absolut normal și să salutăm asemenea demersuri, dacă sunt”, spune Ionuț Stroe.

El admite că mandatul directorului SRI nu este limitat în timp, „însă există o practică ca președintele nou ales să numească un nou șef dar aceasta nu este o regulă”.

„Acum, e de notorietate faptul că Hellvig a fost membru PNL. De numele și mandatul său în funcția de secretar general poate se leagă cele mai importante succese electorale și politice pe care PNL le-a avut dar în momentul de față este, cel puțin pentru mine și cred că pentru orice alt membru PNL, extrem de dificil să facă aprecieri despre viitorul politic profesional sau instituțional al domnului Hellvig. El este singurul în măsură să aibă și să decidă în sensul ăsta, să aibă astfel de opțiuni. Nu aș merge, indiferent de nivelul de așteptare sau indiferent de colegialitatea care ne-a legat atâția ani, decizia aparține strict domniei sale. Nu vreau să merg mai departe în zona speculațiilor, nu aș face decât să multiplic mesajele foarte multor oameni. Persoana vizată este cea în măsură să vă ofere informații în legătură cu cariera, cu viitorul, nu am discutat acest lucru la PNL”, conchide Stroe.

Eduard Hellvig a demisionat, luni, din funcția de director al Serviciului Românde Informații.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ionut stroe eduard hellvig