x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor a votat pentru "reformarea statului hipercentralizat"

Kelemen Hunor a votat pentru "reformarea statului hipercentralizat"

22 Noi 2009   •   00:00

Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat pentru "schimbarea în bine" şi pentru o reformă "după care omul să fie pe primul loc", iar la referendum a votat aşa cum a promis, cu "Nu" la ambele întrebări.



Kelemen Hunor a votat la secţia deschisă în Primăria din comuna natală Cârţa, din judeţul Harghita.

"Am votat pentru schimbarea în bine, pentru viitorul României, pentru reformarea statului hipercentralizat şi pentru o reformă după care omul să fie pe primul loc, cetăţeanul care creează valori materiale şi spirituale. Cu el trebuie să începem fiecare zi, noi, politicienii, şi fiecare decizie trebuie luată în funcţie de necesităţile cetăţenilor", a spus Hunor, citat de Mediafax.

Despre votul la referendum, Kelemen a spus că a votat aşa cum a promis, cu "Nu" la ambele întrebări.

"Sunt conştient şi convins că soluţia pentru reformarea Parlamentului nu este sistemul unicameral. Eu am o contrapropunere pentru un sistem bicameral, dar Senatul să fie Camera Regiunilor. Sistemul unicameral nu cred că este calea viitorului. Sunt convins că dacă vrem să mergem spre un stat descentralizat nu cu o singură cameră trebuie să proiectăm viitorul", a conchis candidatul UDMR. (V.A.)

×
Subiecte în articol: alegeri 2009