x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen: Interesele maghiarilor pot fi mai bine reprezentate dacă UDMR e la guvernare

Kelemen: Interesele maghiarilor pot fi mai bine reprezentate dacă UDMR e la guvernare

04 Mar 2014   •   11:20
Kelemen: Interesele maghiarilor pot fi mai bine reprezentate dacă UDMR e la guvernare

Interesele comunităţii maghiare pot fi reprezentate mult mai bine dacă UDMR este la guvernare, iar atunci când ne aflăm în Opoziţie 'retorica anti-maghiară poate fi scoasă din sertar', susţine preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

'Interesele comunităţii maghiare pot fi reprezentate la guvernare şi cu mijloacele guvernamentale mult mai bine, până la stabilitate guvernamentală, stabilitate politică, relaţiile româno-maghiare, sunt o grămadă de argumente care pot fi luate în considerare', a declarat Kelemen, marţi, la RFI, întrebat de ce a intrat UDMR la guvernare.

Potrivit acestuia, un aspect care trebuie 'luat în serios' îl reprezintă deteriorarea relaţiilor interetnice.

'Decizia noastră nu este una doctrinară, ideologică, pentru că noi suntem în Partidul Popular European, rămânem acolo, dar aducem în structura guvernamentală, în politicile guvernamentale sunt convins şi câteva valori importante şi din familia noastră politică, se va crea un echilibru necesar în interiorul Parlamentului şi în politica românească (...). Am văzut cât de mult s-au deteriorat relaţiile interetnice de la începutul anului 2012 şi aceste lucruri trebuie luate în serios', a adăugat liderul UDMR, potrivit Agerpres.

El a subliniat că prezenţa UDMR în Guvern poate însemna o înţelegere mai bună a problemelor comunităţii maghiare.

'Când noi suntem la guvernare, de fiecare dată, partenerii noştri se comportă altfel şi aici nu o să fac o diferenţiere între partidele cu care noi am guvernat. Şi am văzut că atunci când suntem în Opoziţie, imediat, dacă există calcule electorale şi dacă există calcule electorale greşite, că eu spun de fiecare dată că sunt greşite astfel de calcule, atunci cartea maghiară şi o retorică anti-maghiară poate fi scoasă din sertar. Ceea ce este o greşeală! Prezenţa noastră în structurile Executivului, dialogul permanent cu Executivul, cu membrii Cabinetului şi nu numai înseamnă de fiecare dată o înţelegere mai bună a problemelor comunităţii maghiare', a conchis Kelemen.

Kelemen Hunor este propus de premierul Victor Ponta pentru a prelua portofoliul Culturii şi funcţia de vicepremier.

×