x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor şi Victor Ponta discută la Palatul Victoria. Liderul UDMR demisioneză din Guvern la 1 august

Kelemen Hunor şi Victor Ponta discută la Palatul Victoria. Liderul UDMR demisioneză din Guvern la 1 august

14 Iul 2014   •   10:40
Kelemen Hunor şi Victor Ponta discută la Palatul Victoria. Liderul UDMR demisioneză din Guvern la 1 august

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, şi premierul Victor Ponta discută, la această oră, la Palatul Victoria. Potrivit Antena3, Kelemen Hunor va demisiona din funcţiile de vicepremier şi de ministru al Culturii de la 1 august.

Vineri, Consiliul Permanent al UDMR a decis ca Uniunea să rămână în continuare la guvernare, în timp ce preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că va demisiona din funcţiile de vicepremier şi de ministru al Culturii. Premierul Victor Ponta a declarat că atât postul de vicepremier, cât şi cel de ministru al Culturii rămân în continuare la UDMR.

"UDMR rămâne în coaliţia guvernare, iar eu mă retrag din funcţia de ministru al Culturii şi cea de vicepremier în zilele următoare'', a afirmat vineri, la Cluj-Napoca, preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor mai spus că UDMR va decide joia viitoare candidatul formaţiunii la Preşedinţia României.

Reuniunea Consiliului Permanent al UDMR a fost determinată de situaţia creată după ce Guvernul român, prin Ministerul de Externe, a susţinut poziţia Comisiei Europene referitoare la Iniţiativele cetăţeneşti "Minority SafePack", potrivit căreia Uniunea Europeană nu are competenţe atribuite în baza dispoziţiilor tratatelor fundamentale, iar drepturile minorităţilor sunt reglementate de legislaţia naţională.

Mai mulţi lideri ai UDMR, printre care şi Kelemen Hunor, au contestat respingerea iniţiativei privind protecţia minorităţilor naţionale, în timp ce Guvernul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, şi-a exprimat susţinerea faţă de poziţia Comisiei Europene. Ca urmare, conducerea UDMR a lansat varianta ieşirii de la guvernare.

×
Subiecte în articol: kelemen hunor guvernare Victor Ponta