x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis, la Alba Iulia: Suspiciunea permanentă, îndoiala şi teama ne-au îndepărtat unii de alţii, mai ales în ultimii ani

Klaus Iohannis, la Alba Iulia: Suspiciunea permanentă, îndoiala şi teama ne-au îndepărtat unii de alţii, mai ales în ultimii ani

01 Dec 2014   •   13:10
Klaus Iohannis, la Alba Iulia: Suspiciunea permanentă, îndoiala şi teama ne-au îndepărtat unii de alţii, mai ales în ultimii ani

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a declarat, la Alba Iulia, în cadrul festivităţilor organizate de Ziua Naţională, că, în calitate de preşedinte al României, îşi propune redescoperirea ideii de unitate naţională, care presupune asumarea unor obiective naţionale, acţiunea comună în atingerea lor şi refacerea încrederii.

"Ca preşedinte al României, îmi propun să redescoperim împreună ideea de unitate naţională. Ziua de astăzi este cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt marile noastre restanţe",  a spus Iohannis, care a precizat că, în perspectiva aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, România trebuie să aibă obiective naţionale legate de de locul ei în Europa şi în lume, de propria sa dezvoltare, de reducerea decalajelor între regiuni, de conectare la Europa prin infrastructură, precum şi obiective naţionale legate de educaţie, de reformarea instituţiilor publice care servesc cetăţenii.

"Suntem astăzi o națiune de cetățeni care au arătat în fața întregii lumi că prețuiesc valorile democrației și că își doresc o schimbare", a spus Iohannis.

Totodată, președintele ales a precizat și că atingerea obiectivelor României nu este posibilă fără redescoperirea încrederii.

”E nevoie de redescoperirea încrederii. Suspiciunea permanentă, îndoiala, teama, nesiguranța ne-au îndepărtat unii de alții mai ales în ultimii ani. Fără reconstrucția încrederii vom repeta la nesfârșit acealeși greșeli. Națiunea româna va fi puternică prin unitatea ei și prin refacerea încrederii. Fiecare din noi are un rol în această construcție.”, a mai spus președintele ales.

×