x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis minte când spune că nu a fost în vizită la Băsescu!

Klaus Iohannis minte când spune că nu a fost în vizită la Băsescu!

12 Aug 2014   •   16:31
Klaus Iohannis minte când spune că nu a fost în vizită la Băsescu!

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei a fost prezentată o fotografie din care se poate remarca faptul că maşina lui Klaus Johannis pătrunde în curtea vilei Lac 3, reşedinţa preşedintelui Traian Băsescu.

Klaus Iohannis a negat că ar fi avut o întâlnire cu Traian Băsescu, la Vila Lac 3, precizând că ultima întâlnire pe care ar fi avut-o cu acesta a avut loc în 2008.
"Nu am fost nici sunat, nici contactat, ultima întâlnire pe care am avut-o cu preşedintele Băsescu a fost, dacă bine îmi amintesc, undeva la începutul anului 2008. De atunci, nu ne-am mai întâlnit, nici nu ne-am mai căutat", a comunicat Iohannis.

Iohannis a afirmat că a avut loc o confuzie "regretabilă", prezenţa maşinii sale în zona reşedinţei prezidenţiale datorându-se nu unei întâlniri pe care ar fi avut-o cu Traian Băsescu, ci participării la un eveniment privat - întâlnirea de rămas-bun a fostului însărcinat cu afaceri al SUA la Bucureşti, Duane Butcher.

Premierul Victor Ponta a comentat imaginea, remarcând faptul că maşina lui Iohannis primeşte acces în Vila Lac 3 şi nu în Vila Dante, locul unde a avut evenimentul privat.
"Nu înţeleg de ce minte. Eu ştiu foarte bine cum e şi cu Vila Dante şi cu Vila Lac 3, nu ştiu de ce nu recunoaşte. Nu înţeleg de ce nu a recunoscut că s-a întâlnit. Neagă evidenţa. Nu ştiu de ce nu spune adevărul. Eu mai ştiu că poarta aceea verde se deschide doar dacă eşti chemat acolo, doar atunci este deschisă poarta de către SPP", a declarat Ponta.


La solicitarea Antena 3. RAPPS a oferit clarificări asupra modului de acces la cele două imobile. RAPPS a precizat că, din motive de securitate, deşi împart aceeaşi curte, accesul la cele două vile se face din din străzi diferite, pentru a împiedica trecerea dintr-o parte în cealaltă.
În vila preşedintelui - Vila Lac 3 - accesul se face din strada Turgheniev, în timp ce la Vila Dante, intrarea se face prin strada Dante Aligheri.

O





Prin urmare, se poate trage concluzia că maşina lui Klaus Iohannis, pentru a intra la evenimentul organizat la Vila Dante, trebuia să intre prin strada Dante Aligheri, şi nu prin cele două porţi verzi prin care se intră la vila preşedintelui - Vila Lac 3.



În cazul lui Klaus Iohannis se poate spune că vizitele neoficiale la Traian Băsescu sunt o moştenire liberală, cel care i-a precedat la şefia PNL, Crin Antonescu, nega la rândul său întâlnirile secrete cu Băsescu, pentru ca ulterior, după ce aliaţii săi politici i-au reproşat acest fapt, să spună că "Dacă sunt al dracului, mă pot întâlni şi de 120 de ori pe zi cu Băsescu!". Rămâne doar să avem răbdare până când şi Iohannis ne va spune exact acelaşi lucru!


×