x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lia Olguţa Vasilescu, realeasă în funcţia de preşedinte al PSD Craiova

Lia Olguţa Vasilescu, realeasă în funcţia de preşedinte al PSD Craiova

08 Oct 2022   •   19:05
Lia Olguţa Vasilescu, realeasă în funcţia de preşedinte al PSD Craiova

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a fost realeasă sâmbătă în funcţia de preşedinte al PSD Craiova, în cadrul conferinţei de alegeri a organizaţiei.

Olguţa Vasilescu a fost aleasă de membrii delegaţi prezenţi cu unanimitate de voturi, fiind singura propunere de candidat pentru această funcţie.

"Noua echipă a PSD Craiova trebuie să pregătească alegerile din 2024. Ştiu că aşa cum aţi câştigat până acum, veţi câştiga şi de acum înainte. Când Lionel Messi a câştigat al şaselea balon de aur, a fost prezentat în felul următor: 'Lionel Messi, fotbalistul imposibil de egalat'. De ce spun despre al şaselea balon? Pentru că din 2012, în frunte cu Olguţa Vasilescu, PSD Craiova a câştigat trei competiţii de alegeri locale, trei competiţii de alegeri parlamentare. Aşa că eu vă propun pentru funcţia de preşedinte al PSD Craiova un primar imposibil de egalat: Lia Olguţa Vasilescu", a spus secretarul general al PSD, Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

După realegerea în funcţia de preşedinte al PSD Craiova, Olguţa Vasilescu a prezentat noul Birou de conducere al organizaţiei, care a fost votat în unanimitate: prim-vicepreşedinte - consilierul local Lucian Dindirică, directorul Bibliotecii Judeţene "Alexandru şi Aristia Aman", vicepreşedinţi: Radu Marinescu, Dan Spânu, Dorel Berceanu, Sorin Manda, Cătălin Resceanu, Sorin Dinescu, Alin Şuiu, iar secretar executiv - viceprimarul Craiovei Rela Filip.

Olguţa Vasilescu a cerut ca un loc de vicepreşedinte să fie lăsat liber, pentru o personalitate care în perioada următoare va trece la PSD. "Acest loc v-aş ruga să mi-l daţi ca un cec în alb, pentru că suntem în discuţii foarte avansate cu personalităţi importante ale Craiovei şi aş dori să am acest loc pe care să îl pot oferi la conferinţa de presă la care se va face această trecere în partidul nostru", a spus ea.

Despre schimbările pe care le-a făcut în echipa de conducere a PSD Craiova, Olguţa Vasilescu a spus că niciunul dintre colegii care au atribuţii şi în conducerea PSD Dolj nu se mai găseşte în Biroul de conducere al PSD Craiova.

"Asta pentru a nu mai avea situaţia de la ultima campanie electorală în care a trebuit să se împartă între judeţ şi municipiu. Cei care sunt vicepreşedinţi la judeţ vor rămâne la judeţ şi din cauza asta Mihai (n.red.Mihai Neaţu, vicepreşedinte CJ Dolj), Eliza (n.red. deputatul Eliza Peţa), să nu credeţi că s-a întâmplat ceva. Pur şi simplu sunteţi mai sus în ierarhie şi atunci trebuie să punem şi alţi colegi în această listă cu care vom face data viitoare campanie electorală aşa cum, vă promit, nu aţi mai făcut, pentru că nu mai vreau să fim în situaţia să căutăm şi alţi aliaţi în CL Craiova, faţă de aliaţii tradiţionali care sunt cei de la PER şi nu putea fi o alianţă în CL Craiova mai bună decât cea pe care o avem cu PER-ul şi cu Antonie Solomon, care a fost un primar bun al Craiovei şi trebuie dăm Cezarului ce este al Cezarului", a spus Vasilescu.

Primarul Craiovei a mai spus că începând de luna viitoare va începe un program de audienţă în fiecare cartier al municipiului, pentru că doreşte să se întâlnească cu oamenii într-un cadru organizat, întrucât "s-au întâmplat multe proiecte în cartierele Craiovei, iar cetăţenii au dreptul să fie faţă în faţă cu primarul lor".

×
Subiecte în articol: olguţa vasilescu