x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii l-au primit pe câştigător cu şampanie

Liberalii l-au primit pe câştigător cu şampanie

de Monica Iordache Apostol    |    07 Dec 2009   •   00:00

După ce a aşteptat rezultatul exit-poll-urilor în curtea PSD, Mircea Geoană a plecat la sediul liberalilor, pentru a le mulţumi la ei acasă pentru sprijinul din campanie. Liberalii au pregătit şampania şi au pus coşuri cu fructe pe mese şi i-au întâmpinat cu aplauze pe pesedişti.

În sala de şedinţe din sediul PNL s-au aşezat repede la masa felicitărilor Dan Radu Ruşanu, Teodor Meleşcanu, Cristina Pocora, Mihai Voicu şi orice alt lider care se mai găsea prin sediul de partid. Apariţia lui Mircea Geoană, însoţit de Mihaela Geoană, Marian Oprişan şi Ionuţ Bazac, plus o liotă de susţinători, a produs înghesuială în sediul PNL. "E mai strâmt la noi. Ca la Gheorghe Gheorghiu Dej...", s-a scuzat liderul PNL, Crin Antonescu, făcând referire la faptul că sediul PNL i-a servit în anii '50 ca reşedinţă lui Gheorghe Gheorghiu Dej.

Prima victimă a înghesuielii a fost Mihaela Geoană, lovită frontal de o cameră de luat vederi. Vicepreşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns mai târziu la întrunire şi a fost primit cu aplauze de liberali şi de pesedişti. Cele două tabere au băut şampania victoriei, şi-au făcut planuri de viitor şi au ieşit din întrunire mai prietenoase ca niciodată.

În timp ce Mircea Geoană declara în faţa sediului PNL că el şi Crin Antonescu au demonstrat că ştiu să pună capăt unor "duşmănii" ce păreau ireconciliabile, Varujan Vosganian fraterniza cu Marian Oprişan în culise. Ca să cimenteze prietenia, Liviu Dragnea şi Ludovic Orban au făcut schimb de haine de campanie: liberalul a îmbrăcat haina roşie, iar pesedistul pe cea galbenă. Dar în timp ce Dragnea s-a arătat în faţa camerelor de luat vederi cu haina de împrumut, Orban a rămas ascuns în sediu.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009