x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii sibieni sunt pregătiţi să colaboreze cu FDGR dacă se rupe USL

Liberalii sibieni sunt pregătiţi să colaboreze cu FDGR dacă se rupe USL

de Agerpres    |    21 Feb 2014   •   17:03
Liberalii sibieni sunt pregătiţi să colaboreze cu FDGR dacă se rupe USL

Liberalii sibieni speră să nu se rupă Uniunea Social Liberală (USL), însă dacă se va întâmpla sunt pregătiţi să colaboreze foarte bine cu Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), formaţiune politică condusă până anul trecut de actualul prim-vicepreşedinte al PNL, Klaus Iohannis.

"Eu sper că, în al doisprezecelea ceas, domnul Ponta să revină la zilele normale şi să nu se rupă USL-ul. Dacă se rupe USL-ul cel mai corect este ca întreg guvernul să îşi dea demisia, în frunte cu domnul Ponta, că domnul Ponta nu a ajuns singur acolo, ci a ajuns împreună cu PNL", a declarat deputatul Mircea Cazan, preşedinte al PNL Sibiu.

Întrebat cu cine va colabora PNL la nivelul Consiliului Judeţean dacă totuşi se va ajunge la ruperea USL, liderul sibian al PNL a spus că liberalii au avut şi o să aibă o colaborare bună cu FDGR pentru realizarea proiectelor locale.

Dacă la Primăria Municipiului Sibiu, primarul Klaus Iohannis, ales de sibieni din partea FDGR, are asigurată oricum o majoritate confortabilă în Consiliul Local din partea FDGR şi se bazează pe o relaţie strânsă cu PNL de mai mulţi ani, dovadă că unul dintre posturile de viceprimar le-a fost oferit liberalilor, la CJ postul de preşedinte este deţinut din 2012 de social-democratul Ioan Cindrea.

PSD şi PNL deţin câte un post de vicepreşedinte la CJ Sibiu. În prezent, Ioan Cindrea, în calitate de preşedinte al CJ Sibiu, se bazează pe votul social-democraţilor, precum şi al liberalilor.

USL are cei mai mulţi consilieri judeţeni la Sibiu, 13, din totalul de 32. 

×
Subiecte în articol: pnl sibiu klaus iohannis tensiuni usl