x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Surpriza unei distincții prezidențiale: Un liceu din Constanța decorat, deși doar doi elevi au participat la Bacalaureat. „Am crezut că e o glumă”

Surpriza unei distincții prezidențiale: Un liceu din Constanța decorat, deși doar doi elevi au participat la Bacalaureat. „Am crezut că e o glumă”

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2024   •   13:00
Surpriza unei distincții prezidențiale: Un liceu din Constanța decorat, deși doar doi elevi au participat la Bacalaureat. „Am crezut că e o glumă”
Sursa foto: presidency.ro

Un liceu tehnologic din comuna Mihai Viteazu, județul Constanța, a primit Ordinul „Meritul pentru Învățământ”, una dintre cele mai înalte distincții educaționale oferite de Administrația Prezidențială. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât, la ultima sesiune de Bacalaureat, doar doi elevi s-au înscris, iar unul singur a reușit să promoveze examenul.

Directorul liceului, Mituța Borcan, a povestit că la început a crezut că notificarea prin email privind decorația a fost o glumă. Ulterior, a fost contactată de Administrația Prezidențială pentru a confirma distincția și a fost invitată să participe la ceremonie împreună cu un profesor și un elev.

„La început am crezut că este o glumă şi că nu este un email care este adevărat. La două trei zile am fost sunată de Administraţia Prezidenţială, care mi-a zis să mă prezint acolo cu un profesor şi un elev,” a declarat Mituța Borcan, director Liceul Tehnologic Mihai Viteazul pentru Antena 3 CNN.

Primarul comunei, Adrian Costache, a recunoscut că nu cunoaște criteriile exacte pe baza cărora liceul a fost decorat, însă crede că distincția a fost decisă la nivelul inspectoratelor județene.

„Şcoala noastră a fost decorată, nu ştim pe ce criterii. Nu e decizie locală, nu e prezidenţială, eu cred că toate aceste decoraţii au fost luate la decizia inspectoratelor judeţene,” a explicat primarul comunei Mihai Viteazu

Profesorii, pe de altă parte, sunt convinși că premiul a fost acordat pentru implicarea cadrelor didactice în proiecte educaționale și pentru eforturile de dezvoltare rurală.

Profesor„Criteriile distincției domnului președinte au fost clare, pentru implicarea profesorilor în proiecte și pentru dezvoltarea rurală.”

Însă elevii şi oamenii locului sunt convinşi că meritau pe deplin această decoraţie.

Elev„Învățăm, ne distrăm așa cum trebuie la ore.”

Elev„Profesorii noştri sunt foarte de treabă şi reuşim să înţelegem foarte bine materia.”

Localnic„Merită, da!”

Localnic„Învaţă, da! Să spunem, sunt şi aşa şi aşa!”

Deși rezultatele la Bacalaureat nu au impresionat, unitatea școlară a reușit să obțină această distincție datorită eforturilor constante de modernizare și dotare cu echipamente moderne, fapt apreciat la nivel național.

×