x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lider PSD, atac la partenerii din coaliție: Ne-au mai „băgat” odată în Schengen! Ca în 2022

Lider PSD, atac la partenerii din coaliție: Ne-au mai „băgat” odată în Schengen! Ca în 2022

de Redacția Jurnalul    |    11 Mar 2024   •   12:15
Lider PSD, atac la partenerii din coaliție: Ne-au mai „băgat” odată în Schengen! Ca în 2022
Sursa foto: Hepta

Liderul PSD Bacaău, Dragoș Benea, a avut, luni, un atac la adresa partenerilor din coaliția de guvernare, făcând o antiteză între verdicul în procesul „Roșia Montană” și Congresul PPE de la București, în urma căruia liberalii nu au obținut „intrarea în Schengen” pentru România.

„Antiteze în/de coaliție: Popularii şi liberalii ne-au mai „băgat” odată în Schengen! Ca în 2022. Săptămâna trecută a prilejuit două evenimente care, în felul lor, au dominat spațiul public: verdictul în mediatizatul proces „Roşia Montană” şi congresul PPE de la Bucureşti. În timp ce guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu s-a apărat exemplar, obținând - la curtea de arbitraj - o decizie care scuteşte România de plata unor despăgubiri strivitoare (6,7 miliarde dolari), popularii europeni şi reprezentanții lor în România, cei de la PNL, ne-au „băgat” din nou în Schengen, ca în 2022! Adică din vorbe, nu şi-n fapte”, spune, pe pagina de Facebook, Dragoș Benea, președintele PSD Bacău.

Benea îi acuză pe liberali de „un politicianism ridicol”, pentru că s-au „lăudat” cu faptul că popularii austrieci, conduşi de cancelarul Karl Nehammer, nu au votat împotriva manifestului prin care congresul PPE a cerut aderarea rapidă a României la Schengen.

„Ca şi cum abținerea popularilor austrieci ar echivala cu un ipotetic vot „pentru”. Oriunde în lumea liberă, exersată democratic, abținerile sunt numărate la voturi „împotrivă”, nu la altceva, aşa încât fumigena aruncată în spațiul public de colegii de coaliție nu e decât o (nouă) sfidare a românilor în preambulul unei campanii electorale în care se vor spune vrute şi nevrute. Ca în cazul abținerii la vot a popularilor austrieci, prezentată drept un succes epocal. Liberalii simt, probabil, că au restanțe mari față de români şi față de colegii de coaliție de la PSD pe tema Schengen: simt că au musca pe căciulă, pe un subiect în care au eşuat în aproape tot ce şi-au propus şi în care, până la urmă, tot social-democrații au făcut paşii cei mai concreți, obținând - mulțumită eforturilor cabinetului Ciolacu - ridicarea granițelor aeriene pentru cetățenii români”, mai spune Dragoș Benea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lider psd bacau coalitie schengen