x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderul UDMR, Kelemen Hunor, candidează la preşedinţia României

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, candidează la preşedinţia României

17 Iul 2014   •   14:36
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, candidează la preşedinţia României
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Consiliul Permanent al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) a decis, asăzi, ca preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, să candideze la funcţia de preşedinte al României la alegerile din noiembrie.

În aceeaşi şedinţă, conducerea UDMR a decis ca Rozalia Biro, preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali, să fie propusă pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Culturii, în locul lui Kelemen Hunor.

Pe 11 iulie, după şedinţa Consiliului Permanent al UDMR, Kelemen Hunor declara că pe 17 iulie va fi stabilit candidatul Uniunii la Preşedinţie.

''Săptămâna viitoare, joi (n.r. 17 iulie), vom mai avea o discuţie, încă o şedinţă a Consiliului Permanent, unde vom lua o decizie despre candidatul nostru la alegerile prezidenţiale din 2014. Atât pot să vă spun, că vom avea un candidat şi decizia despre persoana candidatului o vom lua joia viitoare'', spunea, pe 11 iulie, Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

El menţiona atunci că viitorul candidat al UDMR ''trebuie să lupte pentru România şi pentru maghiarii din România''.

Tot în şedinţa din 11 iulie, Consiliul Permanent a stabilit rămânerea UDMR la guvernare, dar s-a decis ca preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, să se retragă din toate funcţiile pe care le deţinea în Cabinetul Ponta.


×