x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Limuzine Mercedes pentru deputaţi

Limuzine Mercedes pentru deputaţi

de Aniela Nine    |    31 Ian 2008   •   00:00

După ce colegii lor de la Senat au achiziţionat în vara anului trecut 41 de limuzine Audi şi Volkswagen, deputaţii s-au hotărât că e timpul să-şi schimbe şi ei maşinile pe care le au în dotare.

Achiziţii de top


După ce colegii lor de la Senat au achiziţionat în vara anului trecut 41 de limuzine Audi şi Volkswagen, deputaţii s-au hotărât că e timpul să-şi schimbe şi ei maşinile pe care le au în dotare. Ca şi în cazul Sena­tului, este vorba însă doar de ma­şinile puse la dispoziţia membrilor Biroului Permanent, a şefilor de comisii şi de grupuri. În total, achi­ziţia va însemna fix 46 de limuzine, de preferat Mercedes E şi C Klasse, după cum informează Antena 1. O condiţie obligatorie pusă de parlamentari e să aibă tracţiune integrală.

 

Costuri. Propunerea este făcută de către Departamentul de Trans­porturi al Camerei Depu­ta­ţi­lor şi va fi înaintată conducerii fo­ru­lui legislativ pentru aprobare în şe­dinţa din cea de-a doua săp­tă­mâ­nă a sesiunii parlamentare, adică pes­te două săptămâni. Suma aloca­tă pentru această achiziţie este de 5.750.000 RON, adică aproape 1,7 mi­lioane euro, la un curs de 3,4 lei pen­tru un euro, aşa cum era cursul la momentul elaborării propunerii de­partamentului de specialitate. Se­cretarul general al Camerei, Geor­geta Ionescu, care a con­fir­mat intenţia de achiziţie a celor 46 de limuzine, acestea fiind deja in­cluse în bugetul pe 2008, spune că, pe lângă acestea, se doreşte să se achi­ziţioneze şi două microbuze destinate transportului deputaţilor de la şi către aeroport şi un autocar pentru delegaţii. Motivul invocat pentru noile achiziţii este depăşirea limitei de kilometri de către cele 21 de maşini aflate în uzul conducerii acestei camere. Achi­ziţia noilor Mer­cedesuri se va face prin siste­mul buy-back, adică de­putaţii vor da firmei care va câş­ti­ga licitaţia ma­şinile vechi, urmând să plătească diferenţa de preţ.

×
Subiecte în articol: politic