x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lordul Mandelson: Îmi doresc ca Victor Ponta să fie vocea care vorbeşte pentru o Europă mai bună

Lordul Mandelson: Îmi doresc ca Victor Ponta să fie vocea care vorbeşte pentru o Europă mai bună

13 Mai 2014   •   13:24
Lordul Mandelson: Îmi doresc ca Victor Ponta să fie vocea care vorbeşte pentru o Europă mai bună

Lordul Peter Mandelson, artizanul mişcării politice New Labour din Marea Britanie, a declarat în timpul dezbaterii 'Progressive Agenda for the Future', organizată marţi de Forumul Progresist Social Democrat, că îşi doreşte ca premierul Victor Ponta să reprezinte acea voce care să militeze pentru unitate şi pentru o Europă mai bună.

'Îmi doresc ca Victor Ponta să fie acea voce care va vorbi pentru aceste puncte de legătură necesare între statele UE şi care trebuie să aibă loc în cadrul familiei noastre europene, o voce care să vorbească pentru o Europă mai bună şi care face ceea ce trebuie pentru a răspândi prosperitatea pe tot continentul. Îmi doresc să avem creştere economică şi oportunităţi pentru fiecare ţară europeană. Asta promovăm noi aici, asta ar trebui să promoveze Europa şi de aceea avem nevoie de lideri care sunt pregătiţi să promoveze direcţie pozitivă', a spus oficialul britanic, potrivit Agerpres.

Lordul Peter Mandelson a adăugat că îşi mai doreşte ca Victor Ponta să aducă şi în Europa 'acelaşi sentiment de viziune pe care îl are, integritatea şi sentimentul de modernism', pe care le oferă României, fiindcă 'Europa are nevoie de aceste valori'.

Totodată, acesta a subliniat faptul că anul 2014 este unul 'al marilor schimbări în Europa'.

'Uniunea Europeană este cea care ne dă tuturor o greutate şi o forţă de care avem nevoie într-o lume în care sunt provocări care apar. Trebuie să strângem rândurile şi să fim o Europă unită, care are valori şi interese pe care le poate proteja împreună. UE trebuie să fie o uniune mai bună, să aibă un set de instituţii mai responsabile, cu priorităţi mai clare şi cu o agendă care să răspundă nevoilor cetăţenilor', a mai spus lordul Peter Mandelson.


×