x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: Cele mai multe persoane s-au infectat de la evenimentele private

Ludovic Orban: Cele mai multe persoane s-au infectat de la evenimentele private

14 Oct 2020   •   16:02
Ludovic Orban: Cele mai multe persoane s-au infectat de la evenimentele private
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, în cadrul ședinței de guvern, că cele mai multe infecții cu noul coronavirus s-au produs la evenimente private (nunți, botezuri, petreceri), confrom unei analize făcute de Ministerul Sănătății.

 „Pe analizele făcute de Ministerul Sănătăţii, cele mai multe persoane s-au infectat de la evenimentele private şi din cauza asta Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă propune Guvernului, pe o perioadă de 30 de zile, prelungirea stării de alertă, să nu se mai permită organizarea de evenimente private. Din controalele efectuate, raportările făcute de Ministerul de Interne a rezultat clar: noi am permis organizarea unor astfel de evenimente cu 50 de persoane maximum în spaţiul închis, 100 de persoane în spaţiul deschis - nu s-au respectat aceste reguli. Cele mai multe controale care s-au efectuat au arătat că a fost încălcată flagrant. Ca să nu mai spun de normele de protecţie a sănătăţii care ar fi trebuit respectate. Au fost identificate nunţi de 200, 250, 300 de persoane, 500 de persoane, botezuri şi alte petreceri în grup care au încălcat drastic şi lucrul ăsta s-a şi văzut, pentru că în analiza surselor de transmitere a virusului, aceste evenimente private sunt pe primul loc", a declarat Ludovic Orban.

Evenimentele private sunt interzise în următoarele 30 de zilei, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

„E o decizie pe plan national. E foarte greu să se respecte regulile la aceste evenimente în general. Aici nu vorbim de săli de curs. S-a dovedit că nu se respect regulile întotdeauna, devin locuri unde se răspândește virusului. Este vorba despre evenimentele private în afara lăcașurilor de cult. Botezul de la biserică nu e inclus aici, acela se face cu un număr limitat de participanți”, a precizat secretarul de stat Raed Arafat, marți seară, în cadrul unei conferințe de presă.

×