x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mădălin Voicu: Proiectul de lege privind graţierea nu are nicio legătură cu Adrian Năstase

Mădălin Voicu: Proiectul de lege privind graţierea nu are nicio legătură cu Adrian Năstase

03 Oct 2012   •   13:53
Mădălin Voicu: Proiectul de lege privind graţierea nu are nicio legătură cu Adrian Năstase
Sursa foto: INTACT IMAGES/Christian Silva

Deputatul PSD Mădălin Voicu a spus că proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, iniţiat împreună cu deputatul Nicolae Păun, nu are nicio legătură cu o eventuală eliberare din penitenciar a lui Adrian Năstase.

"Acest proiect nu este făcut pentru Adrian Năstase. M-am gândit la ceea ce ar însemna o atitudine şi un comportament al condamnărilor care să fie mai aproape de o flexibilitate democratică europeană. Aşa poţi să-l trimiţi la sare pentru vreo 25 de ani pentru vreo faptă pe care de multe ori nici n-a comis-o. Dar asta e justiţia în România. Nu are nicio legătură. Lumea ştie că eu sunt prieten cu Adrian Năstase, nu este niciun secret. Repet, este un dosar politic şi îmi pare rău că s-au întâmplat lucrurile aşa, dar n-are nicio legătură acest proiect de lege cu soarta lui Adrian Năstase", a spus Mădălin Voicu, potrivit Agerpres.

El a acceptat că în cazul care proiectul va fi adoptat, "se vor încadra toţi cei care se află şi în situaţia lui Adrian Năstase'" dar nu crede că proiectul va trece de Parlament în această sesiune. Mădălin Voicu a explicat că dacă cineva devalizează nişte bănci sau destabilizează economia naţională, pedepsele trebuie să fie mai mari de şapte ani.

"Darea sau luarea de mită intră - intră (n.r. în proiectul iniţiat de Voicu), poţi să ai o reducere de pedeapsă, poţi să munceşti în folosul recuperării banilor", a mai spus Voicu, care consideră că trebuie găsite soluţii pentru deţinuţii cu studii.

"Eu vorbesc de intelectuali care, greşind o dată, pot fi înţeleşi. Nu sub formă de toleranţă, ci de a găsi soluţii de a corecta persoana. Nu ştiu dacă Adrian Năstase intră sau sub incidenţa acestei legi. Eu, fiind un om educat, consider că toţi cei care se fac vinovaţi de infracţiuni, pentru faptul că sunt într-o poziţie peste medie, cred că trebuie găsite soluţii", a afirmat deputatul PSD.

Mădălin Voicu a spus că proiectul de lege a fost discutat în USL.

Nicolae Păun, deputat al minorităţilor naţionale, a afirmat că prin acest proiect s-ar elibera 50.000 de deţinuţi şi consideră, ca şi colegul său Mădălin Voicu, că nu există nicio legătură între proiect şi Adrian Năstase.


×