x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Septembrie și decembrie, alegeri prezidenţiale şi parlamentare în România. Ciolacu: Toți cei interesați să știe să-și facă calendarul

Septembrie și decembrie, alegeri prezidenţiale şi parlamentare în România. Ciolacu: Toți cei interesați să știe să-și facă calendarul

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2024   •   18:57
Septembrie și decembrie, alegeri prezidenţiale şi parlamentare în România. Ciolacu: Toți cei interesați să știe să-și facă calendarul
Sursa foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat datele la care vor avea loc alegerile prezidențiale și cele parlamentare, spunând că rămân așa, indiferent de rezultatul de la locale.

„Am multe defecte, dar eu am făcut o distincţie clară între lider politic şi prim-ministru. 

Am zis foarte clar - eu când voi ieşi din funcţia de prim-ministru, că sunt comasate, că nu sunt comasate, vreau să anunţ românilor întregul calendar. Aşa este corect, aşa este normal, fiindă există o competiţie. 

Rolul meu ca prim-ministru e de a avea o predictibilitate pentru toţi candidaţii. 

Pe 15 şi 29 septembrie vom avea alegeri pentru funcţia de preşedinte şi pe 8 sau 9 decembrie sunt alegeri parlamentare

Sunt şi acele proceduri legale, pentru că noul preşedinte trebuie să convoace în 20 de zile noul Parlament. Ştiţi că actualul preşedinte şi Parlamentul îşi termină mandatul pe 21 decembrie.

Este conform legii și știut de toată lumea, astfel încât toți cei interesați să știe să-și facă calendarul”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, marţi, la dcnews.ro.


Referindu-se la calităţile pe care ar trebui să le aibă un şef de stat, Ciolacu a apreciat că ultimii doi preşedinţi, Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, nu le-au avut.

„În primul rând, să aducă o normalitate în România şi să înţelegem o dată pentru totdeauna că preşedintele trebuie să se ridice, după ce este ales, peste partidele politice şi să respecte atât litera Constituţiei, cât şi spiritul ei. (...).

Ultimii doi preşedinţi nu au avut această capacitate de a consolida democraţia ca un preşedinte care se ridică deasupra politicului”, a adăugat Ciolacu.
Cât despre el, întrebat dacă deţine aceste calităţi, şeful PSD a replicat scurt: „Vom vedea, dacă voi candida”.

×