x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Avertismentul dur al lui Marcel Ciolacu, după ce legea privind măsurile fiscale a trecut de CCR

Avertismentul dur al lui Marcel Ciolacu, după ce legea privind măsurile fiscale a trecut de CCR

de Vali Deaconescu    |    20 Oct 2023   •   12:15
Avertismentul dur al lui Marcel Ciolacu, după ce legea privind măsurile fiscale a trecut de CCR
Sursa foto: Hepta

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că este necesară promulgarea cât mai urgentă de către președintele Klaus Iohannis a Legii privind unele măsuri fiscale, asupra căreia Guvernul și-a asumat răspunderea. Liderul PSD a solicitat tuturor ministerelor și instituțiilor subordonate să acționeze rapid în vederea unei reorganizări eficiente, acum că există un cadru legal solid.

„Revenind la aspectele interne, este de o importanță crucială faptul că pachetul de măsuri fiscal-bugetare a primit avizul favorabil al Curții Constituționale și poate fi pus în aplicare. În acest moment, ne propunem să programăm întâlniri urgente cu reprezentanții patronatelor și sindicatelor, pentru a stabili împreună nivelul necesar de creștere a salariului minim în sectoarele construcțiilor și agriculturii. Scopul nostru este ca, prin impozitarea contribuției de asigurări sociale de sănătate, niciun angajat să nu înregistreze o scădere a veniturilor", a declarat Marcel Ciolacu.

Totodată, premierul a subliniat importanța responsabilității în gestionarea legislației fiscale, afirmând: „Considerăm că ar fi inadecvat să aducem noi modificări la Codul Fiscal, în urma acestei asumări de răspundere."

Marcel Ciolacu așteaptă acum promulgarea legii pentru a primi propunerile de reorganizare din partea ministerelor, agențiilor și companiilor implicate. Acesta a subliniat că, în prezent, există un cadru legal adecvat pentru a întreprinde aceste schimbări structurale necesare.

 

×