x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu preşedintei Ungariei: „Totul are o limită! Românii nu vor mai accepta ca vreun demnitar maghiar să vină în țara noastră și să facă asemenea declarații sfidătoare”

Ciolacu preşedintei Ungariei: „Totul are o limită! Românii nu vor mai accepta ca vreun demnitar maghiar să vină în țara noastră și să facă asemenea declarații sfidătoare”

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2023   •   14:00
Ciolacu preşedintei Ungariei: „Totul are o limită! Românii nu vor mai accepta ca vreun demnitar maghiar să vină în țara noastră și să facă asemenea declarații sfidătoare”
Sursa foto: Hepta

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, respinge „cu fermitate” gestul președintelui Ungariei, Katalin Novak, care a făcut, cu ocazia unui pelerinaj religios în România, declarații „total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei”.

„Resping cu fermitate gestul președintelui Ungariei, doamna Katalin Novak, care a făcut, cu ocazia unui pelerinaj religios pe teritoriul României, declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei. Lumea întreagă a aflat că românii sunt un popor tolerant, care știe să își primească musafirii cu o ospitalitate fără cusur. Totul are însă o limită! Românii nu vor mai accepta ca vreun demnitar maghiar să vină în țara noastră și să facă asemenea declarații sfidătoare, care pot genera tensiuni sociale!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

„Ne dorim relații normale cu țara vecină, însă asta nu înseamnă că trebuie să tăcem în fața unor asemenea situații scandaloase. Doamna Novak, fiți fără grijă! Dumnezeu nu va lăsa vreodată ca Transilvania să aibă alt destin decât acela scris cu sângele milioanelor de români: să fie sufletul etern al națiunii române”, continuă acesta.

Și MAE transmisese „dezaprobarea fermă” cu privire la faptul că președinta Ungariei, Novak Katalin, a publicat un material video de la pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc cu imnul Ținutului Secuiesc

 

Citește și Președinta Ungariei, mesaj controversat de la Șumuleu Ciuc: Nu lăsa Transilvania să se piardă, Dumnezeul nostru!

×
Subiecte în articol: katalin novak Ungaria Marcel Ciolacu