x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marea politizare, cu lege neconstituţională

Marea politizare, cu lege neconstituţională

de Monica Iordache Apostol    |    07 Mai 2009   •   00:00
Marea politizare, cu lege neconstituţională
Sursa foto: GABI BOHOLT/EDITURA INTACT

Iniţiativa legislativă a PD-L şi PSD care îi transforma în manageri "politici" pe şefii direcţiilor publice a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională a României (CCR).



Proiectul modifica Statutul funcţionarului public, fiind iniţiat de deputaţii Petru Călian (PD-L) şi Mircea Duşa (PSD). Deşi adoptată de Parlament, iniţiativa legislativă a fost preluată integral în controversata ordonanţă 37/2009 prin care au fost destituiţi şefii serviciilor deconcentrate.

Curtea a decis ieri că legea, iniţiată de PD-L şi PSD, este neconstituţională pe chestiuni formale, fiind încălcate procedurile de adoptare. Decizia CCR a venit ca urmare a contestaţiei depuse de deputaţii liberali şi udemerişti. Secretarul general al PNL, Radu Stroe (foto), i-a cerut ieri premierului să anuleze şi ordonanţa 37, acuzând guvernul că a emis-o întrucât a avut informaţii de la Curte că legea va fi declarată neconstituţională.

Ordonanţa prin care PSD şi PNL şi-au instalat clientela politică în fruntea direcţiilor publice rămâne însă în vigoare, dar liberalii îi cer Avocatului Poporului să depună contestaţie la Curtea Constituţională.

×
Subiecte în articol: politic