x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Maria Grapini condamnă amestecul politicului în Educație

Maria Grapini condamnă amestecul politicului în Educație

de Ion Alexandru    |    13 Ian 2021   •   09:11
Maria Grapini condamnă amestecul politicului în Educație

Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal), prin vocea europarlamentarului Maria Grapini, condamnă ferm schimbarea discreționară, fără evaluarea indicatorilor de performanță, fără organizarea unui concurs și fără demararea unui dialog cu comitetele elevilor, respectiv, al părinților, al directorilor de școli de către Inspectoratele Școlare.

Potrivit sursei citate, școala nu trebuie să fie un teritoriu al disputelor politice și al unor numiri pe criterii ce exclud competența, iar creșterea calității actului educațional trebuie să devină o prioritate pentru factorul politic, mai ales în condițiile unei pandemii necruțătoare care a afectat sistemul educațional.

“Schimbarea directorilor de școli, în timpul unui an școlar, în timp de criză și fără a se dialoga cu corpul profesoral, comitetul elevilor și cel al părinților, fără criterii de profesionalism și fără organizarea unui concurs, reprezintă un amestec grosolan al politicului în Educație! Ca europarlamentar, susțin că Educația trebuie să aibă la bază doar criterii de calitate și eficiență! Condamn acest demers politic și solicit ministrului Educației și premierului să oprească aceste demersuri ale Inspectoratelor Școlare”, subliniază europarlamentarul Maria Grapini. 

×
Subiecte în articol: maria grapini