x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marian Balan renunta la Ialomita

Marian Balan renunta la Ialomita

16 Iul 2004   •   00:00

Prefectul de Ialomita, Marian Balan, si-a inaintat ieri demisia din functie, iar directorul general al Autoritatii Navale Romane, Marin Uta Chintoan, a parasit PSD.

VICTOR BRATU

Motivatia gestului lui Marian Balan este una politica, el intentionand sa se "retraga" la partid pentru a pregati campania electorala a PSD in acest judet pentru alegerile generale din toamna, lucru care i-ar fi fost imposibil, din punct de vedere legal, din postura de prefect.

MUTARE. Miscarea lui Balan se inscrie, foarte probabil, in noua "filozofie" a PSD, partid care incearca sa se regrupeze dupa ce a pierdut masiv teren la alegerile locale in fata aliantei PNL-PD. Paradoxal, judetul Ialomita nu se inscrie in harta "teritoriilor" pierdute de PSD. Aici, partidul de guvernamant a castigat municipiul resedinta de judet, majoritatea primariilor, a consiliilor locale si, foarte important, Consiliul Judetean. Singura problema delicata pentru PSD a fost cea legata de fostul presedinte al Consiliului Judetean, inclus la loc de frunte pe lista baronilor locali. In aceeasi zi in care prefectul Balan isi scria demisia si o inainta la Palatul Victoria, reprezentantii Aliantei D.A. PNL-PD cereau public demiterea acestuia pentru presupuse abuzuri in constituirea noului Consiliu Judetean, a carui presedintie a fost castigata de PSD.

CONSTANTA. Spre deosebire de Balan, directorul general al Autoritatii Navale Romane, Marin Uta Chintoan a parasit PSD, el renuntand ieri la toate functiile politice din filiala locala a PSD Constanta. Chintoan, care ocupa functia de vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD Constanta, a declarat Mediafax ca de cand la conducerea filialei locale a PSD a fost impusa echipa lui Radu Mazare, el nu a mai fost implicat in nici o activitate politica, nici macar in alegerile locale, desi raspundea de zona Harsova.

"Am simtit ca nu mai sunt agreat in cadrul conducerii, ca nu imi mai gasesc locul in echipa si am considerat ca e bine sa las locul vacant pentru alte persoane care pot face mai mult pentru organizatie", a spus Marin Chintoan. El a precizat ca nu se va inscrie, deocamdata, in alta formatiune politica si ca isi va vedea in continuare de activitatea profesionala in conducerea ANR.

Vicepresedintele organizatiei judetene a PSD Constanta, Alexandru Mazare, a declarat, la randul lui, ca il respecta pe Marin Chintoan ca si profesionist si ca a avut cu el o relatie "foarte amicala". Mazare a subliniat ca, in plan politic, Chintoan s-a implicat sub asteptari.

CONFIRMARE

"Da. Am demisionat. Am inaintat demisia la cabinetul primului-ministru azi la pranz, pentru ca vreau sa ma concentrez asupra muncii la partid" - Marian Balan fost prefect de Ialomita

×
Subiecte în articol: politic psd balan