x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marinescu spune că, dacă va fi validat, referendumul va crea probleme pe plan european

Marinescu spune că, dacă va fi validat, referendumul va crea probleme pe plan european

28 Sep 2018   •   15:04
Marinescu spune că, dacă va fi validat, referendumul va crea probleme pe plan european

Europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu a declarat vineri că referendumul pentru redefinirea căsătoriei în Constituţie nu este o temă relevantă pentru societatea românească, iar dacă va fi validat va crea mai mari necazuri României din punct de vedere european decât orice altă temă. 

"Nu este o temă relevantă pentru societatea românească, pentru că e foarte clar: va fi un rezultat de 90% 'Da'. Nu cred că aveam nevoie de un asemenea referendum care va crea foarte multe discuţii inutile între noi, când legile din ţara asta erau foarte clare, nu exista vreo problemă de niciun fel. Dacă mai erau ceva lucruri neclare, ca, de exemplu, tema înfiat copii, puteau fi reglementate printr-o lege. E o temă care nu trebuia pusă pe masă. Eu sunt îngrijorat. Rezultatul, dacă va fi 'Da' şi validat, şi tot ne va crea mai mari necazuri din punct de vedere Europa decât orice altă temă, pentru că este vorba de drepturile omului", a spus Marinescu, la dezbaterea "Alegerile europarlamentare 2019: Europa, încotro?", organizată de Euroactiv România. 

El a adăugat că se întreabă dacă actuala majoritate parlamentară, "care oricum sunt un grup de incompetenţi, aşa cum nu am avut niciodată", promovează acest referendum "din prostie sau din intenţie". 

"Nu ştiu ce se va întâmpla, după ce acest referendum va fi validat, ca atitudine, deja au fost câteva discuţii în grupurile politice acum două zile (în grupurile din Parlamentul European - n.r.)", a încheiat Marinescu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: referendum Marian-Jean Marinescu