x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marko Bela: Dacă UDMR nu va fi de acord, PP-DD nu va intra în Guvern

Marko Bela: Dacă UDMR nu va fi de acord, PP-DD nu va intra în Guvern

11 Iun 2014   •   11:02
Marko Bela: Dacă UDMR nu va fi de acord, PP-DD nu va intra în Guvern

Liderul senatorilor UDMR, Marko Bela, afirmă că invitarea unui nou partid într-un guvern de coaliţie este posibilă numai prin acordul tuturor formaţiunilor şi susţine că PP-DD este un partid populist, fără nici o viziune privind viitorul României.

"Aici nu este vorba numai de imagine, ci şi de programe. Noi am intrat într-o anumită coaliţie, de fiecare dată, de fapt, nu numai de data aceasta, pentru că am considerat că avem programe compatibile şi că prin această alianţă putem realiza lucruri importante la Guvern. În ceea ce priveşte cooptarea unor partide care aşa cum ştiu eu de fapt nu au nici un fel de concepţie, nu au nici un fel de viziune privind viitorul ţării, nu cred că ar fi benefic pentru nimeni", a declarat senatorul UDMR într-un interviu la RFI.

 "Ceea ce văd (la PPDD - n.r.) e o demagogie, un populism de care nu numai că nu avem nevoie în politica românească, ci care de fapt periclitează realizarea unor astfel de concepţii (...). Nu aş fi de acord să fim în aceeaşi coaliţie sau în aceeaşi alianţă cu o formaţiune care dincolo de un astfel de populism şi dincolo de o astfel de demagogie nu poate să ofere nimic ţării", a continuat Bela.

Pre;edintele UDMR a precizat că PP-DD nu va intra în Guvern, dacă UDMR se opune şi subliniază că Executivul nu este format în exclusivitate din social-democraţi. "În acest moment, Guvernul nu este format în exclusivitate de PSD. Guvernul este al unei coaliţii, inclusiv UDMR. Deci, un guvern comun, dacă vreţi, al mai multor formaţiuni politice. Deci, invitarea unei noi formaţiuni într-un astfel de guvern de coaliţie este posibilă numai prin acordul tuturor formaţiunilor (...). Ce ar zice cineva dacă şi UDMR s-ar trezi să invite pe cineva în Guvern, fără să-şi întrebe partenerii? Şi aici nu contează cine e mai mic sau cine e mai mare (...). Dacă UDMR nu va fi de acord cu o astfel de intrare, atunci intrarea nu va avea loc, după părerea mea", a spus Marko Bela.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că săptămâna viitoare speră să se ajungă la un rezultat în ceea ce priveşte colaborarea cu PP-DD, adăugând că eventuala schimbare a structurii guvernamentale va fi discutată în prealabil cu partenerii PSD - UDMR, PC, UNPR.

×