x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marko Bela: UDMR a rămas o forţă politică importantă în România

Marko Bela: UDMR a rămas o forţă politică importantă în România

01 Dec 2008   •   00:00

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat duminică seară, la Târgu Mureş, după aflarea primelor estimări ale sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, că acestea arată că UDMR este în continuare o forţă politică importantă în România.



"UDMR a rămas o forţă politică importantă în România. Vom avea un grup parlamentar puternic şi vom încerca să impunem reforma în toate domeniile, de la Ministerul Sănătăţii, până la dezvoltarea infrastructurii în toată ţara", a declarat Marko Bela, care a mai arătat că UDMR are o ofertă "pentru toată societatea românească". El a ţinut să precizeze şi că UDMR va milita pentru drepturile minorităţilor. "Vom lupta pentru lărgirea drepturilor minorităţilor, mai ales aici, în Ardeal, unde trăim cu toţii", a mai spus liderul UDMR.

Referindu-se la viitorul guvern, Marko Bela a spus că este prematur să vorbească deocamdată, însă a arătat ce îşi propune UDMR în legătură cu acesta. "E prematur să facem speculaţii, dar un lucru este cert: România are nevoie în următorii patru ani de un guvern puternic, stabil, cu o majoritate confortabilă, prin care să reuşim să impunem o reformă în toate domeniile importante ale vieţii noastre", a declarat Marko Bela. El a mai spus că vrea un guvern care are o ofertă clară de reformă europeană pentru România.

Politicienii maghiari aflaţi duminică seară la sediul central de campanie al UDMR, de la Târgu Mureş, au primit cu bucurie primele rezultate ale sondajelor de opinie efectuate la ieşirea de la urne, conform cărora uniunea ar fi obţinut un procent din numărul voturilor care îi asigură prezenţa în Parlament. Liderul Uniunii, Marko Bela, le-a mulţumit celor care au votat UDMR, staff-ului de campanie şi presei.

Potrivit exit-poll-ului INSOMAR, realizat la comanda postului Realitatea TV, primele estimări arătau un procent de 6,7% din voturi pentru UDMR atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.

Un alt sondaj, realizat de Compania de cercetare sociologică şi Branding (CCSB), arată că UDMR ar fi obţinut, conform primelor estimări, un procent de 6,7 % din voturi pentru Camera Deputaţilor şi 7,3% pentru Senat.
www.antena3,ro

×
Subiecte în articol: politic udmr marko bela