x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică MDRAP a predat 100 de microbuze şcolare pentru instituţiile de învăţământ din Republica Moldova

MDRAP a predat 100 de microbuze şcolare pentru instituţiile de învăţământ din Republica Moldova

de Agerpres    |    10 Oct 2014   •   18:47
MDRAP a predat 100 de microbuze şcolare pentru instituţiile de învăţământ din Republica Moldova

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a predat 100 de microbuze şcolare pentru instituţiile de învăţământ din Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a participat vineri la Chişinău la predarea a 100 de microbuze şcolare pentru instituţii de învăţământ din Republica Moldova.

"Microbuzele, destinate transportului de elevi, fac parte din lotul achiziţionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în acest an şi reprezintă una dintre direcţiile prin care România îşi concretizează angajamentele României de sprijinire a procesului educaţional din Republica Moldova. Actele normative cu privire la această acţiune au fost aprobate de Guvernul României în perioada august-septembrie 2014", se arată în comunicat.

Potrivit MDRAP, Liviu Dragnea a vizitat şi grădiniţa din localitatea Porumbeşti, raionul Cantemir, un alt obiectiv care a beneficiat de finanţare în baza Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova.

Acordul se implementează prin adoptarea de programe de cooperare anuale. Programul de cooperare pe anul 2014 dintre cele două ţări prevede o alocare financiară nerambursabilă din partea României în valoare de 20 de milioane de euro pentru infrastructura de educaţie preşcolară din Republica Moldova.

Acţiunile s-au derulat în cadrul vizitei oficiale efectuate în Republica Moldova de delegaţia României condusă de prim-ministrul Victor Ponta.

Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova a fost semnat în 2010. Autoritatea naţională din România de coordonare a Acordului este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Acordul prevede cooperarea în domeniile infrastructură de transport, unităţi de învăţământ, asistenţă umanitară acordată în cazul unor situaţii de urgenţă şi în sectorul energetic.

×