x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Meleşcanu, despre o posibilă candidatură la Preşedinţie: Sunt disponibil, dacă există un interes

Meleşcanu, despre o posibilă candidatură la Preşedinţie: Sunt disponibil, dacă există un interes

17 Ian 2014   •   12:45
Meleşcanu, despre o posibilă candidatură la Preşedinţie: Sunt disponibil, dacă există un interes
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a declarat că se va întoarce în politică, după această "paranteză deschisă", cum a numit el mandatul la conducerea Serviciului de Informaţii Externe.

"Îmi place, mi se potriveşte şi aş dori să o exercit în continuare, dar sunt conştient că se va termina la un moment dat sau altul, dar asta nu înseamnă că viaţa mea s-a terminat. Percep poziţia de director al SIE ca o paranteză în cariera politică, o paranteză deschisă, care oricând îmi va da posibilitatea să revin. Mă gândeam că ar fi mare păcat să nu pot fructifica toate informaţiile pe care le-am obţinut în această perioadă", a spus Meleşcanu, potrivit Mediafax.

Teodor Meleşcanu a continuat: "Fructificarea se poate face într-o singură situaţie, în care ai o poziţie care îţi dă autoritate şi ai prerogative pe un anumit domeniu, că e politică de securitate, de apărare, cunoşti foarte mulţi oameni din spatele scenei. Dacă e să fac o paralelă a SIE, mă gândesc la perioada din tinereţe când am jucat polo. Era o diferenţiere foarte clară între ceea ce se întâmplă la suprafaţă, spectaculos şi frumos, şi ceea ce se întâmplă sub apă, unde se dau picioare, coate. Sunt două lumi paralele. E foarte important nu să ai o informaţie, dar să înţelegi de ce s-au întâmplat anumite lucruri".

În plus, spune Teodor Meleşcanu, "îmi doresc să pot veni în fiecare seară la televiziune şi să fac comentarii, să-mi exprim opiniile".

Întrebat dacă ia în considerare o posibilă candidatură la prezidenţiale, şeful SIE a răspuns: "N-am discutat cu nimeni asemenea chestiuni. Din punctul meu de vedere, sunt disponibil, în cazul în care va exista un interes".

×