x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mesaj de la Băsescu: Liberalii, avertizaţi că le va rupe partidul

Mesaj de la Băsescu: Liberalii, avertizaţi că le va rupe partidul

de Monica Iordache Apostol    |    14 Noi 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a pozat în salvatorul PNL, declarând că i-a avertizat pe liderii PNL că se pregăteşte o rupere a partidului, cu o lună înainte ca gruparea  Stolojan să părăsească formaţiunea liberală.

"Când s-a rupt PL-D din PNL, atunci povestea publică a fost că preşedintele vrea să absoarbă PNL. (...) PNL îl exclusese pe domnul Stolojan, pe Mona Muscă, un grup destul de mare de membri PNL. (...) După excluderile acelea, domnul Stolojan, lucrând la Cotroceni, era consilier prezidenţial, am observat că un număr tot mai mare de liberali veneau la dânsul. Mi-am dat seama că se întâmplă ceva, ceva în neregulă, ce nu trebuie să se întâmple din punct de vedere al Alianţei D.A.

În loc să spun public că există riscuri pentru PNL şi pentru Alianţă, am ales alt drum şi, cu o lună înainte să se anunţe formarea PL-D, l-am invitat pe premierul Tăriceanu, care era şi preşedintele partidului, la o discuţie şi i-am cerut să fie însoţit de cel puţin cinci oameni", a relatat Băsescu, precizând că întâlnirea a avut loc la Vila Lac 1 şi că au fost prezenţi şi Radu Stroe, Puiu Haşotti şi, probabil, Crin Antonescu. Traian Băsescu a susţinut că era îngrijorat că ruperea unei grupări din PNL ar fi afectat majoritatea parlamentară, care era "la limită".

Deşi, după reperele temporale oferite de Traian Băsescu, este vorba despre întâlnirea din septembrie 2006, plecarea grupării Stolojan din PNL având loc în noiembrire 2006, liberalul Puiu Haşotti, îşi aminteşte de o întâlnire similară cu preşedintele la care le-a fost transmis un mesaj mai tranşant: "O să vă distrug". Haşotti spune că la 6 iunie 2006 s-a întâlnit, alături de Călin Popescu Tăriceanu, Crin Antonescu, Radu Stroe şi Gheorghe Flutur, cu Traian Băsescu la Vila Lac 3.

"Ne-a cerut să-l alegem pe Theodor Stolojan preşedinte al PNL şi să-l desemnăm prim-ministru. Noi toţi am refuzat, inclusiv domnul Flutur - care mai târziu a migrat alături de Stolojan -, iar Traian Băsescu ne-a promis că o să ne distrugă. «Eu încă n-am început să dau în voi», ne-a spus Traian Băsescu. Ne-a avertizat într-adevăr că vom avea probleme, dar problemele ni le-a creat chiar el", a explicat Haşotti.

×
Subiecte în articol: politic