x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mesajul conducerii PSD catre perdanti: Decapitati-va singuri

Mesajul conducerii PSD catre perdanti: Decapitati-va singuri

01 Iul 2004   •   00:00

POLITIC - EDITIA a II-a

Conducerea PSD a analizat ieri rezultatele partidului in alegerile locale si a decis sa le recomande liderilor organizatiilor care nu au indeplinit criteriile de performanta sa-si dea demisia de onoare. Silviu Sergiu
SILVIU SERGIU

Delegatia Permanenta a PSD a evitat ieri sa-i sanctioneze pe liderii organizatiilor care au inregistrat rezultate slabe la alegerile locale. Liderii PSD au stabilit doar termenul de 5 iulie a.c., data pana la care cei care se simt cu musca pe caciula - presedinti de organizatii judetene, municipale, orasenesti si comunale - sa-si dea demisia din functiile detinute. Aceeasi recomandare a fost facuta si primarilor PSD din muncipiile resedinta de judet sau sectoarele Capitalei.

"Asteptam solutii logice, firesti care sa intareasca credibilitatea organizatiilor noastre. Fiecare va merge acasa, se va sfatui cu sine insusi si va decide in consecinta", a declarat ieri presedintele PSD, Adrian Nastase. El a precizat ca aproximativ 10%-15% dintre filialele PSD au inregistrat rezultate slabe in alegeri. Liderul PSD a lasat sa se inteleaga ca, in cazul in care unii lideri din teritoriu vor refuza sa demisioneze, vor fi inlaturati de conducerea centrala a partidului.

Desi s-a declarat nemultumit de rezultatele obtinute de PSD Bucuresti, Nastase a apreciat ca inlocuirea lui Dan Ioan Popescu din pozitia de presedinte al organizatiei nu este o solutie. "In Capitala, votul a fost politic si s-au obtinut anumite rezultate la alegeri. Ideea de a schimba este perdanta pentru ca trebuie sa ne gandim pe cine punem in loc", a explicat Nastase.

Candidati la Parlament

Conducerea PSD a mai stabilit ca desemnarea candidatilor pentru Parlament se va face pe baza alegerilor interne. "Candidatii dintr-un judet vor fi alesi de toti membrii filialei din judetul respectiv, asa incat cei care au ales un candidat sa si-l asume si sa-l voteze si la alegeri", a spus Nastase.

Pe de alta parte, Nastase a precizat ca, la Congresul extraordinar din luna august, va fi stabilita si noua structura a Delegatiei Permanente. Viitorul for de conducere va fi mai restrans si va cuprinde reprezentanti ai organizatiilor judetene si ai municipiului Bucuresti, si nu ministrii ca pana acum. Liderul PSD a spus ca in perioada de pana la Congres ministrii care detin si functii de vicepresedinte vor trebui sa se decida. "Vom discuta si apoi decizia o iau eu. Eu sunt seful", a spus Nastase. In legatura cu componenta Delegatiei, Nastase crede ca aceasta nu trebuie sa aiba mai mult de cinci sau sapte vicepresedinti, un reprezentant al grupului ministerial si un reprezentant al Parlamentului. El considera ca postul de presedinte executiv "si-a dovedit utilitatea si trebuie mentinut". Nastase a precizat ca, la 5 iulie, conducerea PSD va merge la Cotroceni pentru a-l informa pe presedintele Ion Iliescu in legatura cu deciziile luate ieri de Delegatia Permanenta.

Geoana s-a suparat pe Dan Ioan Popescu

Vicepresedintele PSD, Mircea Geoana, a apreciat ieri ca gestul lui Dan Ioan Popescu de a-l inlocui din functia de presedinte executiv la PSD Bucuresti a fost "necolegial si neelegant". El considera ca trebuie evitat "canibalismul politic". "Nu sunt impotriva lui Dan Ioan Popescu. Daca avea putina rabdare ar fi putut sa observe ceea ce am facut si in cadrul Delegatiei Permanente: prezentarea unei demisii de onoare din functia de presedinte executiv al PSD Bucuresti", a spus Geoana. Liderul PSD Adrian Nastase a spus ca "situatia lui Geoana se putea rezolva si altfel" si ca "nu a fost normal sa afle de la altii ca a fost inlocuit".
×
Subiecte în articol: politic psd nastase