x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tudose: Două partide aflate la putere au fost învinse de un independent. Asta e democrație

Tudose: Două partide aflate la putere au fost învinse de un independent. Asta e democrație

de Redacția Jurnalul    |    09 Iun 2024   •   23:40
Tudose: Două partide aflate la putere au fost învinse de un independent. Asta e democrație
Sursa foto: Hepta

Fostul premier Mihai Tudose, în prezent europarlamentar, spune că rezultatul de duminică de la Primăria Capitalei arată în mod clar democrația funcționează, pentru că două partide aflate la putere au fost învinse de un independent. Privind spre prezidențiale, Tudose spune că PSD și-a învățat lecția.

„Oamenii în general nu greșesc. Poate i-au mai dat o șansă domnului Nicușor Dan, poate au speranță în el. Nu știu. S-ar putea să nu fi greșit nimeni. Asta e! Pare o victorie clară a domnului Nicușor Dan. Poate a contat și bâlba noastră (cu nominalizarea inițială a lui Cătălin Cîrstoiu - n.r.), poate am crezut că am avut o soluție, s-a dovedit a nu fi bună. Ne-am repliat, poate nu ne-am repliat în direcția care trebuie. Asta e! Așa s-a întâmplat”, a spus europarlamentarul PSD, Mihai Tudose.

Acesta a spus că nu are niciun reproș de făcut colegilor din PSD care s-au ocupat de campania pentru Gabriela Firea.

„Ce să fac? Să le reproșez bucureștenilor că așa au votat? Până la urmă e un exercițiu democratic și nu e decât o probă că în România democrația chiar funcționează. Apropo de domnul Cioloș care a cerut observatori că se fură alegerile. Adică două partide aflate la putere au fost înfrânte de un independent. Asta înseamnă democrație”, a precizat Tudose.

Întrebat dacă va dura la fel de mult pentru alegerea unui candidat pentru alegerile pentru prezidențiale, Mihai Tudose a spus că el crede că PSD „ a învățat lecția”.

Întrebat în continuare dacă Nicușor Dan ar putea urma modelul lui Traian Băsescu și să candideze la alegerile prezidențiale, Mihai Tudose a spus: „Domnul Nicușor Dan a fost independent, dar cu trei partide în spate. Asta cu independența... Nicușor Dan este orice, numai Băsescu, nu”.

(sursa: Mediafax)

×