x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministerul de interne: 11 infracţiuni şi 14 amenzi

Ministerul de interne: 11 infracţiuni şi 14 amenzi

de Mara Raducanu    |    Elly Cîrstea    |    07 Dec 2009   •   00:00

Comisarul Christian Ciocan, reprezentantul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), a anunţat că până ieri, la ora 14:00, s-au înregistrat 11 infracţiuni şi 14 sancţiuni, în valoare de 11.910 lei.

Totodată, Ciocan a spus că s-au constituit două dosare, în care s-a dat număr unic, fiind trimise parchetelor curţilor de apel pentru cercetări. Astfel, două persoane sunt urmărite penal. Un bărbat, în vârstă de 18 ani, din Braşov, a fost reţinut pentru că a încercat să voteze de două ori în Săcele.

În Siret, primarul a depus o plângere pentru să se împărţeau fluturaşi publicitari de susţinere a unui candidat pentru alegerile la Preşedinţie. În Săruleşti, judeţul Călăraşi, un bărbat a reclamat faptul că într-un bar se împărţeau ţigări şi alte bunuri votanţilor pentru a îşi da opţiunea pentru un anume candidat. În localitatea Plătăreşti, judeţul Călăraşi, s-a înregistrat cazul unui bărbat care oferea 100 de lei în schimbul votării unui anume candidat.

În Bucureşti, şeful Secţiei 21 Poliţie a reclamat faptul că un bărbat, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, l-a ameninţat cu un pistol de jucărie, cazul fiind trimis, pentru cercetări, Parchetului. Cât priveşte statistica de la ora 16:00, Ciocan a anunţat că au fost comise 17 infracţiuni electorale şi 21 de contravenţii, dându-se amenzi în valoare de 19.400 de lei. De asemenea, bărbatul acuzat de mită electorală după ce împreună cu viceprimarul din localitatea argeşeană Ştefăneşti, Ioan Mihalcea, ar fi distribuit, sâmbătă, pachetete cu alimente alegătorilor din comună, a fost reţinut, duminică seară, în timp ce viceprimarul este căutat.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009