x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Apărării: Proiectul de autonomie iniţiat de UDMR nu va trece niciodată de Parlament

Ministrul Apărării: Proiectul de autonomie iniţiat de UDMR nu va trece niciodată de Parlament

11 Sep 2014   •   21:23
Ministrul Apărării: Proiectul de autonomie iniţiat de UDMR nu va trece niciodată de Parlament
Sursa foto: Ministrul Apărării: Proiectul de autonomie iniţiat de UDMR nu va trece niciodată de Parlament

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat joi, în Harghita, că proiectul de autonomie iniţiat de UDMR nu va trece niciodată de Parlament, ţinând cont că România este stat unitar, lucru consfinţit de Constituţie.

'Prin Parlament mai există un proiect de lege privind autonomia ţinutului secuiesc. Eu cred că fiecare cetăţean, aşa cum prevede Constituţia şi legea, şi fiecare parlamentar are dreptul să facă iniţiative legislative, dar iniţiative legislative şi proiect de legi care sunt contrare Constituţiei nu au ce căuta. Suntem iar în campanie electorală, ştiu că de fiecare dată se readuce în discuţie acest subiect al autonomiei. Eu provin din acest judeţ şi sunt deputat în acest judeţ. Nu va trece nicioadată prin Parlamentul României o asemenea lege. România este un stat unitar, acest statut este garantat prin Constituţie şi nu va vota nimeni, niciodată, un asemenea proiect de lege, chiar dacă el va fi depus', a declarat Mircea Duşa.

×