x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul sănătăţii despre problema de la Institutul Cantacuzino: Iau în calcul şi varianta să cer demisia directorului

Ministrul sănătăţii despre problema de la Institutul Cantacuzino: Iau în calcul şi varianta să cer demisia directorului

de Agerpres    |    15 Sep 2014   •   18:27
Ministrul sănătăţii despre problema de la Institutul Cantacuzino: Iau în calcul şi varianta să cer demisia directorului

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, ia în calcul varianta de a cere demisia directorului Institutului "Cantacuzino", Radu Iordăchel, după protestele membrilor personalului care au avut loc azi, în curtea instituţiei.

Bănicioiu a declarat că rezolvarea problemei de la această unitate medicală bucureşteană reprezintă o prioritate.

"Institutul Cantacuzino are nişte probleme de ani buni, care cred că ar trebui să înceteze. În momentul de faţă, noi, şi la cererea oamenilor care lucrează acolo, am înfiinţat un comitet interministerial care s-a întrunit deja şi care a început să analizeze problemele, de la datoriile către furnizori, până la problemele de strategie. Este o prioritate pentru minister rezolvarea problemei de la Institutul Cantacuzino, iar acolo să se producă vaccinuri. Trebuie o chestiune integrată acolo, de viziune, pe care managementul nu a fost capabil să o ofere în nişte ani de zile. Am văzut că oamenii au protestat tocmai împotriva managerului, eu iau în calcul şi această variantă, de a-i cere demisia, după ce voi avea o discuţie, marţi, cu cei care au protestat şi cu comitetul interministerial", a afirmat Nicolae Bănicioiu.

Ministrul sănătăţii a spus că a avut mai multe discuţii cu managerul de la Institutul Cantacuzino.

"Am avut mai multe discuţii cu dânsul, i-am pus în vedere să plătească salariile la timp. Partea de salarizare se rezolvă, dar acolo e problema de strategie. Ei trebuie să producă vaccin conform normelor internaţionale şi atunci toate lucrurile vor merge bine", a completat Bănicioiu.

×