x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Vlad Voiculescu nu poate fi remaniat din Guvernul Cîțu fără acordul USR-Plus. „Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar asta presupune remanierea întregii coaliții”

Ministrul Vlad Voiculescu nu poate fi remaniat din Guvernul Cîțu fără acordul USR-Plus. „Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar asta presupune remanierea întregii coaliții”

24 Feb 2021   •   09:10
Ministrul Vlad Voiculescu nu poate fi remaniat din Guvernul Cîțu fără acordul USR-Plus. „Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar asta presupune remanierea întregii coaliții”
Sursa foto: Hepta

Tot mai multe voci cer demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Parlamentarii PSD au depus o moțiune simplă la adresa acestuia care nu a trecut în Parlament. Premierul Florin Cîțu a anunțat că evaluarea miniștrilor se va face la mijlocul anului cu mandatul pe masă. Însă vicepremierul Dan Barna a nuanțat și a precizat că fiecare partid din coaliția de guvernare evaluează proprii miniștri, iar o decizie privind remanierea unui membru din Cabinet nu va putea fi luată de premierul Florin Cîțu fără acordul USR-PLUS.

 

„Fiecare partid din coaliție își evaluează miniștrii. Premierul, în ședința de Guvern, poate să exprime puncte de vedere legate de Cabinet în ansamblu și de fiecare minister în parte. Dincolo de asta, vreau să fie foarte clar lucrul acesta – când am văzut că s-au rostogolit tot felul de sugestii de remanieri dinspre diverse componente ale societății... Am văzut diverse topuri, propuneri, recomandări. În realitate, nu este mai mult de atât”, a spus Dan Barna la Digi 24.

„În realitate, nu există subiectul acesta pe agenda Guvernului. (...) O să vedem peste șase luni, un an. Fiecare partid își evaluează permanent colegii miniștri și încercăm să ne asigurăm că funcționează pe logica de guvernare. Ăla este de fapt cadrul în care discutăm de evaluare – programul de guvernare agreat de coaliție.

Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar asta presupune remanierea întregii coaliții. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliției, să facă acest lucru cu un ministru PNL. Restul sunt speculații, glume”, a spus vicepremierul Dan Barna.

×
Subiecte în articol: vlad voiculescu