x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Diaconu le cere românilor sprijinul ca să candideze ca independent la europarlamentare. Vezi unde se strâng semnăturile

Mircea Diaconu le cere românilor sprijinul ca să candideze ca independent la europarlamentare. Vezi unde se strâng semnăturile

21 Mar 2014   •   11:37
Mircea Diaconu le cere românilor sprijinul ca să candideze ca independent la europarlamentare. Vezi unde se strâng semnăturile
Sursa foto: Mediafax Foto

După demisia din PNL, Mircea Diaconu este decis să candideze ca independent la alegerile europarlamentare din 25 mai. Pentru a se putea înscrie la alegeri, actorul are nevoie 100.000 de semnături. Printre punctele în care se vor putea strânge semnături pentru candidatura lui Mircea Diaconu se numără Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii (zona fântânilor), Bd. Gheorghe Magheru - în faţa Teatrului Nottara.

Mircea Diaconu a demisionat miercuri din PNL, după ce liberalii au fost forţaţi de o decizie a ANI să-l scoată de pe lista candidaţilor la europarlamentare. Diaconu a hotărât însă că va candida ca independent pentru Parlamentul European pentru a apăra dreptul oricărui cetăţean român de a alege si de a fi ales.

Primul care a sărit în sprijinul său este senatorul Sorin Roşca Stănescu. Stănescu a anunţat că-şi pune biroul la dispoziţie pentru a susţine candidatura lui Mircea Diaconu.

'Biroul meu senatorial susţine strângerea de semnături pentru Mircea Diaconu. Domnul Mircea Diaconu a demisionat din PNL şi a anunţat că va candida independent pentru Parlamentul European. A precizat că face acest lucru pentru a apăra dreptul oricărui cetăţean român de a alege şi de a fi ales', se afirmă într-un comunicat semnat de senatorul de Dâmboviţa Sorin Roşca Stănescu.

Cabinetul senatorial al acestuia se află în Consiliul Judeţean Dâmboviţa, la etajul 5, camera 116A.

'Am decis ca, în mod direct, dar şi prin intermediul biroului meu senatorial, să susţin acest proiect. Prin urmare, începând de joi, data de 20 martie, în fiecare zi între orele 9.00 şi 16.00, consilierele mele care lucrează la biroul senatorial îi primesc pe toţi prietenii marelui actor Mircea Diaconu, pe toţi cetăţenii din judeţul Dâmboviţa care cred în valoarea acestui om, pentru a-l ajuta să strângă numărul necesar de semnături. Rugăm cetăţenii care doresc să sprijine acest proiect să se prezinte cu actul de identitate'', se mai arată în comunicatul semnat de Sorin Roşca Stănescu.

Mircea Badea a declarat, miercuri seară, în cadrul unei intervenţii în emisiunea Sinteza Zilei, că doreşte să-l susţină pe Mircea Diaconu. “Eu vreau să-l susţin pe domnul Diaconu. Cred că e bine să meargă la Bruxelles, ca dacă nu domnul Diaconu, atunci cine, cine? (...) Domnul Diaconu trebuie să rezolve foarte repede, pentru a avea şanse reale de a strânge suta de mii de semnături, să rezolve extrem de repede chestiuni de natură strict practică”, a precizat realizatorul emisiunii În Gura Presei.

Tot la Sinteza Zilei, Radu Tudor a menţionat că aceia care vor să semneze tabelul de susţinere a candidaturii lui Mircea Diaconu o pot face descărcând de pe Facebook tabelul care poate fi completat. "Probabil sâmbătă şi duminică reprezentanţii familiei sale vor fi la Piaţa Universităţii, la Fântâni, pentru a strânge aceste tabele", a mai spus Radu Tudor.

Oana Stancu a precizat, la rândul său, că Mircea Diaconu are tot dreptul, potrivit legii, să candideze la alegerile europarlamentare. Jurnalista a declarat că va semna tabelul de susţine a candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare şi a spus că domnul Diaconu nu poate fi suspectat că îşi depune candidatura pentru anumite privilegii.

×