x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Diaconu: Voturile acelea, câte or fi mâine, sunt chiar ale noastre!

Mircea Diaconu: Voturile acelea, câte or fi mâine, sunt chiar ale noastre!

25 Mai 2014   •   23:20
Mircea Diaconu: Voturile acelea, câte or fi mâine, sunt chiar ale noastre!

Numit de premierul Victor Ponta drept primul candidat cu adevărat independent ales vreodată în România, Mircea Diaconu nu a avut un moment de exuberanţă la aflarea rezultatelor furnizate de sondajele de opinie realizate la urne. Rezervat şi puţin obosit, Diaconu a vorbit despre lupta inegală pe care a dus-o cu maşinăriile de partid şi despre faptul că eventuala sa accedere în Parlamentul European reprezintă finalul miraculos al unei poveşti pe care el a pornit-o şi care s-a împlinit prin voinţa şi puterea celor care au crezut în el.
Un element inedit este faptul că la începerea numărării voturilor românilor din diaspora, Mircea Diaconu figura pe locul doi în preferinţele acestora, după Alianţa PSD-PC-UNPR.

"Dacă acest procent va fi real la final, va fi absolut miraculos şi povestea se va termina cu bine. Povestea pe care să zic că eu am început-o, dar pe care au continuat-o o mulţime de oameni... care mi-au dat semnăturile, m-au susţinut, avocaţii care m-au sprijinit, fără de care n-aş fi putut să ajung aici, şi am câştigat procesele cu ştiţi bine cine şi mi-am exercitat dreptul cetăţenesc de vot şi sunt foarte încântat de lucrul acesta.Dacă acest procent se va menţine, o să-mi fac datoria cât pot de bine!

Ce-am făcut noi nu s-ar numi chiar campanie, îmi doresc chiar să discutăm public despre ceea ce înseamnă a face campanie. Important, cred eu. Cât costă nişte eforturi de genul celor care s-au desfăşurat, şi cu ce efect, pentru ca putem cântări procentele, rezultatele şi costurile şi genul de a face campanie.

Pe mine mă supără foarte mult lucrul acesta. Pentru că ce am făcut noi, pur şi simplu, a fost să simţim la fel, ne-am gândit la nişte lucruri, am vorbit unii cu alţii, familii, prieteni, şi cu asta, basta. E  opinia lor curată, neîndemnată, nestimulată nimeni, în niciun fel. Voturile acelea, câte or fi mâine, sunt chiar ale noastre!", a declarat Mircea Diaconu.


×