x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Geoană, favorit în faţa lui Taian Băsescu

Mircea Geoană, favorit în faţa lui Taian Băsescu

de Florin Gongu    |    26 Noi 2009   •   00:00

Urmând exemplul caselor de pariuri britanice, şi piaţa românească s-a adaptat şi a început să prezinte pariorilor oferte politice.



În prezent, două case de pariuri au reacţionat în privinţa alegerilor prezidenţiale de la noi. Este vorba despre Gamebookers.com, sponsorul oficial al Ligii 1 la fotbal, şi despre Tobet.com, ambele fiind case online. Iniţial, Gamebookers a oferit următoarele cote: Băsescu - 1,45/1, Geoană - 2,2/, Crin Antonescu - 5/1, Sorin Oprescu - 26/1, Corneliu Vadim Tudor - 101/1, Kelemen Hunor - 201/1 şi George Becali - 350/1. Cu o săptămână înaintea votului de duminică, 22 noiembrie, se înregistraseră schimbări de poziţie între primii doi candidaţi cotaţi: Mircea Geoană trecuse pe primul loc, cu o cotă de 1,75/1, iar Traian Băsescu pe locul doi, cu o cotă de 1,9/1.

După scrutinul de duminică, în urma căruia au mai rămas în luptă doar Băsescu şi Geoană, poziţia casei de pariuri s-a modificat radical. Astfel, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, devine favorit cert, el având o cotă la câştigarea mandatului prezidenţial de doar 1,35/1. În schimb, actual şef al statului avea ieri o cotă de 2,9/1.

De precizat că aceste cote pot suferi modificări de la oră la oră, în funcţie de cât şi cum se pariază, până la 6 decembrie, data turului 2. Mult mai echilibrată văd lupta cei de la Tobet. Astfel, în viziunea acestora, Băsescu este uşor favorit, având o cotă de 1,8/1, în timp ce Geoană are 1,9/1.

×
Subiecte în articol: politic