x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO, prelungit cu un an. Reacția politicianului român: Vom continua să apărăm cei peste 1 miliard de cetățeni

Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO, prelungit cu un an. Reacția politicianului român: Vom continua să apărăm cei peste 1 miliard de cetățeni

de Redacția Jurnalul    |    31 Mar 2023   •   17:45
Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO, prelungit cu un an. Reacția politicianului român: Vom continua să apărăm cei peste 1 miliard de cetățeni
Sursa foto: Nato.int

Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2024.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a prelungit mandatul secretarului general adjunct Mircea Geoană în semn de recunoaștere a serviciilor sale în cadrul Alianței, a anunțat vineri pe Twitter Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al NATO.

În mesajul transmis de Stoltenberg se arată că Mircea Geoană a fost un adjunct extraordinar și un sprijin grozav „pentru mine personal într-o perioadă critică pentru securitatea euro-atlantică”.

„Abilitatea sa politică, expertiza și eleganța dovedite chiar și în momente de presiune continuă să fie atuuri puternice pentru Alianța noastră transatlantică. Ca recunoaștere a serviciului său, am extins mandatul său ca secretar general adjunct cu încă un an, până la mijlocul lui octombrie 2024. Îi mulțumesc lui Mircea pentru dedicare și abia aștept să continuăm să lucrăm împreună”, susține Jens Stoltenberg.

Geoană, după prelungirea mandatului la NATO: Vom continua să apărăm cei peste 1 miliard de cetățeni

„Într-un moment de mare complexitate vom continua, oricând și împreună, să apărăm cei peste 1 miliard de cetățeni din statele membre”, transmite Mircea Geoană, după ce mandatul său de general adjunct al NATO a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2024.

„Mă onorează prelungirea mandatului de Secretar General Adjunct al NATO cu încă un an și mă bucură faptul că voi continua să fac echipă, la conducerea NATO, cu Jens Stoltenberg, căruia vreau să ii mulțumesc pentru încrederea acordată. Într-un moment de mare complexitate vom continua, oricând și împreună, să apărăm cei peste 1 miliard de cetățeni din statele membre, să întărim valorile democratice și libertatea de a gândi și de a ne alege propriile destine”, transmite Mircea Geoană.

El afirmă că decizia de prelungire a mandatului său, la fel ca numirea mea în 2019, „este o încurajare pentru toți românii și toate româncele de a ținti cât mai sus și îmi întărește convingerea că acesta este un moment în care România trebuie să capete îndrăzneala și înțelepciunea de a profita de oportunitățile strategice pe care schimbările geopolitice le oferă”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×