Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, nu are absolut nicio problema in a se plange Uniunii Europene cu privire la periclitarea democratiei in Romania, de catre USL, pentru ca, apoi, sa gaseasca argumente pentru periclitarea democratiei de catre PDL si presedintele suspendat.
Intr-un mail trimis de la cabinetul sau de europarlamentar, Monica Macovei explica, in sapte puncte, de ce nu trebuie sa se duca romanii la vot, duminica.
Monica Macovei indeamna la nesupunere civica, intrand in contradictie flagranta cu statutul sau de europarlamentar si cu unul dintre fundamentele democratiei europene si universale: exprimarea vointei populare prin exercitarea dreptului de vot.
Reproducem, in continuare, reactia blogger-ului Razvan Bibire (contrasens.com), la mail-ul Monicai Macovei:
'Mi-a scris Monica. Monica Macovei. Parlamentar european, model de democratie si constitutionalitate. Ca, cica, nu trebuie sa merg la vot. Ar fi vreo sapte motive pentru care duminica ar trebui sa stau acasa.
Doamna europarlamentar iubeste Europa dar nu si principiile ei. Ii place sa primeasca 7.000 de euro pe luna ca sa reprezinte alegatorii romani la Parlamentul European dar nu-i place democratia care i-a permis sa fie aleasa. Ii place functia dar nu si procesul democratic prin care a primit functia.
Uite, doamna, ca o sa merg la vot. Si o sa votez DA. Pentru ca m-am saturat de voi, de politicieni care isi schimba ideile ca pe chiloti. care in 2007 spun ca pragul electoral nu e bun iar in 2012 spun ca e absolut necesar, pentru ca i-ar permite lui Basescu sa supravietuiasca.
De politicieni care fac experimente economice pe popor, care introduc ura intre clasele sociale si guverneaza pompieristic, punand foc si repezindu-se apoi sa-l stinga, ca sa arate ca au ocupatie.
De politicieni care in criza arunca bani in terenuri de fotbal in panta si piscine in localitati fara apa.
De politicieni care pozeaza in democrati dar care incearca sa opreasca un proces electoral care i-ar matura de la butoanele Puterii.
Poate ca n-o sa curga lapte si miere daca o sa fie schimbat Basescu. E posibil sa fie si mai greu. Dar politicienii de genul acesta trebuie sa primeasca un semnal. Ca nu pot face chiar tot ce vor. Ca exista mecansime care sa-i opreasca. Si ca trebuie sa se teama de electorat.
Pentru ca acesta este semnalul acestui referendum: politicienii trebuie sa raspunda in fata poporului, nu invers!'