x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta va fi votată azi în plenul Parlamentului

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta va fi votată azi în plenul Parlamentului

22 Sep 2014   •   08:35
Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta va fi votată azi în plenul Parlamentului

Moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie intitulată "Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD" va fi astăzi dezbătută şi supusă votului parlamentarilor.

Moţiunea de cenzură vizează OUG 45/2014 privind modificarea şi completarea Legii pentru alegerea preşedintelui României şi OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali.

Liberalii şi democrat-liberalii acuză în text faptul că în ultimele luni în România 'asaltul asupra democraţiei şi asupra statului de drept a atins cote alarmante', artizanul acestor 'acţiuni destabilizatoare' fiind Guvernul condus de Victor Ponta. PNL şi PDL arată că pe măsură ce se apropie campania pentru prezidenţiale 'abuzurile s-au înmulţit şi nu mai există pentru prezidenţiabilul Victor Ponta nicio stavilă în calea nevoii de satisfacere a setei de putere şi ''a pohtei ce-a pohtit'- scaunul de la Cotroceni'. Ei afirmă că prin OUG 55/2014 s-a provocat o delegitimare a aleşilor locali, deschizându-se calea spre 'un regim autoritar şi arbitrar'.

Semnatarii moţiunii susţin că Guvernul PSD a pus în aplicare o 'adevărată campanie instituţională în scopul fraudării alegerilor' şi descriu trei paşi în acest sens. Astfel, un prim pas este 'înarmarea' prin atragerea de partea sa a aparatului de forţă al statului prin reorganizarea DGIPI ca departament în MAI, prin numirea şefilor IGPR şi a Departamentului de informaţii pentru apărare de către premier şi prin folosirea Curţii de Conturi ca instrument de teroare politică pentru aleşii locali care refuză transferul la PSD.

×