x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moţiunea simplă pe descentralizare a fost respinsă

Moţiunea simplă pe descentralizare a fost respinsă

08 Apr 2014   •   13:53
Moţiunea simplă pe descentralizare a fost respinsă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Deputaţii au respins marţi moţiunea simplă 'O reformă a administraţiei fără consens nu are succes', iniţiată de deputaţii PDL şi cei neafiliaţi, după ce luni au avut loc dezbaterile pe marginea acesteia.

Moţiunea a fost respinsă cu 170 de voturi 'împotrivă', 127 'pentru' şi şase abţineri, potrivit Agerpres.

Iniţiatorii au susţinut că doresc să-l convingă pe ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, 'să nu mai cedeze la presiunile baronilor locali' şi să demareze o reformă reală şi concretă a administraţiei publice din România, bazată pe consens politic şi pe consultarea tuturor actorilor instituţionali afectaţi. Deputaţii PDL au menţionat totodată în moţiune că legea descentralizării iniţiată de Liviu Dragnea şi pentru care Guvernul USL şi-a angajat răspunderea a fost declarată neconstituţională de CCR.

În dezbaterile de luni seara din Camera Deputaţilor, ministrul Liviu Dragnea a punctat că Guvernul nu va renunţa la proiectul de descentralizare.

De la tribuna Camerei au anunţat oficial că susţin moţiunea PDL şi PP-DD, în timp ce PSD, UNPR, UDMR, PC şi grupul minorităţilor naţionale au precizat că votează împotrivă.

×