x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nastase i-a trimis invitatii lui Iliescu

Nastase i-a trimis invitatii lui Iliescu

01 Sep 2004   •   00:00

POLITIC

Adrian Nastase i-a trimis ieri lui Ion Iliescu doua scrisori prin care il invita sa candideze la Senat pe listele PSD si sa preia sefia partidului. Epistolele liderului PSD vin la o zi dupa ce Iliescu a spus ca asteapta invitatie oficiala din partea partidului. Conducerea PSD s-a conformat solicitarii presedintelui Ion Iliescu, iar liderul partidului, Adrian Nastase, i-a trimis sefului statului doua scrisori prin care il invita sa candideze la Senat pe listele PSD si sa preia sefia partidului.
SILVIU SERGIU

Dorinta presedintelui Ion Iliescu de a fi invitat prin intermediul unui "document oficial" sa candideze la Senat pe listele PSD si sa vina la conducerea acestui partid, dupa expirarea mandatului de sef al statului, a devenit ieri realitate. Liderul PSD, Adrian Nastase, i-a trimis sefului statului doua epistole pe aceasta tema, care abunda in complimente si aprecieri la adresa lui Iliescu.

"Stimate Domnule Presedinte,/ Congresul a aprobat, in unanimitate, aceasta propunere, considerand ca Dumneavoastra - in calitate de fondator al acestui partid - sunteti indreptatit sa preluati conducerea partidului dupa terminarea mandatului prezidential. (…) Experienta si valorile dupa care v-ati ghidat intreaga viata si activitate constituie o garantie ca, prin revenirea Dumneavoastra in cadrul PSD, partidul va continua cu consecventa orientarea social-democrata. PSD este partidul celor multi, iar acest lucru vi se datoreaza in cea mai mare parte Dumneavoastra, Domnule Presedinte Ion Iliescu", se arata intr-una dintre scrisorile lui Nastase.

CANDIDATURA. Scrisoarea prin care seful statului este chemat sa candideze pentru un fotoliu de senator pe listele PSD este la fel de plina de curtoazie la adresa lui Ion Iliescu. "Am constatat cu deosebita satisfactie ca delegatii prezenti la Congres au votat, in unanimitate, in favoarea candidaturii Dumneavoastra pe listele Partidului Social Democrat.

Noii reprezentanti ai Partidului Social Democrat in viitorul for legislativ trebuie sa aiba cel mai bun mentor care sa ii indrume spre politica responsabila, facuta numai in folosul cetateanului, in ultimii 14 ani. Dumneavoastra, domnule Presedinte, ati impus in Romania ideea ca actiunea politica si progresul economic nu au sens daca nu urmaresc o viata mai buna pentru oameni. Congresul Extraordinar al PSD a apreciat ca acesta este cel mai potrivit model de urmat pentru viitorii nostri parlamentari si, respectiv, pentru alesii locali", spune Nastase. In final, el se declara convins ca "politicianul cu mare experienta si intelepciune - care este Ion Iliescu - va raspunde pozitiv acestei invitatii de suflet si de constiinta a membrilor si simpatizantilor PSD, onorand, asa cum se cuvine, dorintele electoratului roman".
×
Subiecte în articol: politic psd iliescu ion