x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase: Înclin să cred că acuzaţiile de fraudare a alegerilor sunt întemeiate

Năstase: Înclin să cred că acuzaţiile de fraudare a alegerilor sunt întemeiate

07 Dec 2009   •   00:00

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, la sosirea la sediul PSD, că înclină să creadă că acuzaţiile de fraudare a alegerilor sunt întemeiate.

Năstase a spus că rezultatele parţiale anunţate de BEC "trebuie luate aşa cum sunt", însă acest lucru nu înseamnă că PSD nu trebuie să privească critic "schimbul de rezultate" dintre estimările sondajelor şi datele BEC.

El a menţionat că numărul buletinelor de vot anulate a fost aproape de două ori mai mare decât diferenţa de voturi dintre Traian Băsescu şi Mircea Geoană publicată de BEC.

"Înclin să spun că acuzaţiile de fraudă sunt întemeiate. Rămâne însă de văzut ce vor decide colegii noştri în legătură cu acest rezultat şi cu strategia politică pe care o vom asuma în perioada următoare", a adăugat Năstase.

Întrebat dacă liderii PSD s-au pripit, duminică seară, aclamând victoria, Năstase a spus că el s-a arătat mai precaut întrucât istoria altor alegeri a arătat că în segmentul orar 19.00 - 21.00 se pot întâmpla multe lucruri, iar estimările la ieşirea de la urne se bazau pe centralizările făcute la ora 19.00.

Întrebat dacă se repetă istoria din 2004, când a pierdut în faţa lui Băsescu, Năstase a răspuns că este greu de apreciat.

"Afirmaţia făcută de Traian Băsescu, înainte de a se urca în Logan - «un fleac, i-am ciuruit» - arată foarte clar mentalitatea unui preşedinte al tuturor românilor, desigur cu ghilimelele de rigoare", a mai spus Năstase.
Mediafax

×
Subiecte în articol: alegeri 2009